Dobrev Klára: Iszonyatos következményei lesznek Orbánék felelőtlenségének vírus ügyben

A kormány egyetlen reakcióra képes: a titkolózásra.

Egyre világosabb, hogy a járvány negyedik hulláma ijesztő mértékben beindult Magyarországon: mi is beszámoltunk arról, hogy a legfrissebb adatok szerint már Magyarországon a legmagasabb a koronavírus reprodukciós rátája a világon, de Kásler Miklós is észbe kapott, és a hétvégén elrendelte: az ország minden alkalmas intézményének fogadnia kell a koronavírus-fertőzötteket.

Dobrev Klára Facebook-oldalán reflektált a kormány járványügyi intézkedéseire — illetve inkább azok hiányára:

A koronavírus ismét támad, csak tegnap 107-en vesztették életüket a járvány következtében. A kormány tétlenül nézi, pontosan úgy, mint a harmadik hullám idején, amikor 30.000 honfitársunkat, egy közepes magyar városnyi embert, férjeket és feleségeket, gyereket és szülőt, nagyszülőt, munkatársakat és barátokat vesztettünk el.

Egyetlen reakcióra képes a kormány: A titkolózásra. Pedig a pontos adatok a kormány rendelkezésére állnak, csak azokat nem osztják meg sem az önkormányzatokkal,

sem pedig velünk, magyar emberekkel.

A kormány az önkormányzatokkal nem hajlandó együttműködni, és ördög tudja, milyen okból, de úgy véli, a járványügyi adatok nem tartoznak a magyar emberekre.

Titkolja az adatokat azok elől, akiknek a szerettei már belehaltak a járványba, és azok előtt is, akik még a tragédia előtt vannak.

Sokszor beszélünk a demokrácia hiányáról.

A titkolózás önmagában is súlyos demokratikus deficit. A nemzetközi összehasonlításban kiugró magyar áldozatok száma ékes bizonyítéka annak, hogy a demokrácia az embereket védi a kormányokkal szemben, míg a demokrácia hiánya az embereket sújtja.

Jobb- és a baloldaliakat egyaránt.

Iszonyatosak lehetnek ismét a következményei annak a felelőtlenségnek, amelyet a kormány vírus-ügyben ismét produkál.

Valódi Hírek