Ungár Péter kimondta: „Tényleg sok fideszes van, aki homoszexuális”

Karácsony visszalépése miatt csalódott az LMP-s politikus.

Ungár Péter interjút adott a Magyar Hangnak, ahol az előválasztás tanulságairól és az LMP ügyeiről is kérdezték. Szóba került az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, Márki-Zay Péter is, aki Orbán Viktor fiának vélt szexuális orientációjáról beszélt, és azt is hangoztatta, hogy a kormánytagok fele meleg.

„Drámaian nem értek egyet azzal, ahogy Orbán Gáspár orientációjáról beszélt. Viszont legitim arról beszélni, hogy vannak olyan fideszes politikusok, akik annak ellenére, hogy homofób kampányt csinálnak, a szexuális szabadság mozgalmainak vívmányaival maguk is élnek. A különbség, hogy XY fideszes politikus közhatalmat gyakorol, Orbán Gáspár pedig nem.”

Hozzátette: „Nem vezetek Google Excel táblát a fideszesek szexuális orientációjáról. Ám mint a homoszexuális világban eléggé jártas ember azt tudom mondani:

tényleg sok fideszes van, aki homoszexuális.”

Karácsony Gergely visszalépéséről a következőt mondta: „maximális csalódást jelenti. Azért politikai kuriózum, amikor a második lép vissza a harmadik javára. Nem azt mondom, hogy nem lehet ilyet csinálni, de

azért ez egy furcsa dolog.”

Valódi Hírek