Lefordulsz a székről: Mészáros Lőrinc pert indított Fekete-Győr ellen, mégsem jelent meg a tárgyaláson

Kérvényezte a zárt ajtós tárgyalást, de ezt a bíróság elutasította.

Tegnap megírtuk, hogy személyiségi jogi per kezdődik Mészáros Lőrinc és Fekete-Győr András között. Előbbi nem ment el a tárgyalásra, utóbbi szerint azért, mert gyáva.

Magyarország leggazdagabb embere, még tavasszal jelentette fel Fekete-Győrt, miután a momentumos politikus 2022 utáni elszámoltatás és a „közpénzlopás” miatt emlegette a nevét.

Első fokon a bíróság elutasította Mészáros Lőrinc keresetét, ügyvéde azonban fellebbezett. Ezt követően személyiségi jog per indult a két fél között. Szerdán a politikus nyílt levélben üzent Mészárosnak még reggel a tárgyalás előtt.

Fekete-Győr a tegnapi tárgyalásról ezt írta:

„Mészáros Lőrinc természetesen gyáva volt ahhoz, hogy személyesen kiálljon saját magáért (és Orbán Viktor vagyonáért) abban a perben, amit ő maga indított ellenem. Én viszont ott voltam, mert mégiscsak így tisztességes.

Az egész úgy indult, hogy a bíróság csuklóból elutasította Mészáros Lőrinc kérelmét zárt ajtós tárgyalásra, vagyis nem sikerült kizáratnia a nyilvánosságot. Aztán Mészáros agyon fizetett ügyvédje azt fejtegette nekünk, hogy ügyfele valójában nem közszereplő, maximum gazdasági közszereplő, ezért nem köteles tűrni azokat a kijelentéseket, amelyeket a politikai közösségem nevében az irányába tettem.

Mi ezt másképp látjuk. 🙂 A Forbes szerint Mészáros Lőrinc 2020-ra Magyarország leggazdagabb embere lett. 2014-ben vagyonát 0,7 milliárd forintra becsülték, ez 2021-re 455 milliárdra emelkedett, azaz hét év alatt hatvanötezer százalékkal nőtt.

Tény továbbá, hogy csak 2016 és 2020 között, azaz négy év alatt közel 1200 milliárd forint közpénzt nyert el közbeszerzéseken, illetve EU-s pályázatokon.

Mészáros történelmi léptékű meggazdagodása a népi folklór része,

magánéletéről a gazdasági lapok mellett a bulvárlapok is rendszeresen beszámolnak. Vagyis álláspontunk szerint Mészáros Lőrinc közszereplő, aki egészen addig, amíg emberi méltóságában nem sértik, mindent köteles tűrni.

Így azt is, ha »bűnözőnek« nevezzük, »akinek a vádlottak padján lesz a helye.«

Nem szeretnélek untatni benneteket a jogi részletekkel, vagy a hivatkozott bírósági döntésekkel, melyek mind-mind a mi igazságunkat támasztják alá. Ezeket ügyvédemmel részletesen és precízen a bíróság elé tártuk a tárgyaláson.

Azon azért jót nevetett a tárgyalóterem, amikor Mészáros ügyvédje előadta, hogy ügyfele jóhírnevét érte sérelem a nyilatkozataim által. Hát, én nem tudom, hova tovább lehetett még sérteni Mészáros Lőrinc hírnevét, de ha ti tudjátok, szóljatok…

Ítélethirdetés november 24-én. Bízom benne, hogy az igazság harmadszorra is győzni fog!

.

Valódi Hírek