Követeli a DK: Orbánék beszéljenek nyíltan, országos kórházbezárásokat terveznek-e az egészségügy átalakításával (+videó)

A párt szerint a városi kórházak gazdasági önállóságának megszüntetése a kórházbezárásokhoz vezető első lépés.

„A Népszava írta meg, hogy januártól országszerte 60-70 városi kórház veszíti el gazdasági önállóságát, és ezeket a kormány által kijelölt centrumkórházak és megyei kórházak fogják majd irányítani.

Ez előbb ahhoz fog vezetni, hogy ezek a kórházak sokkal rosszabbul fognak működni, mint most,

majd a kormány akár több kórházat is bezárhat, a saját maga által okozott helyzetre hivatkozva”

– erről számolt be Szakács László, a DK országgyűlési képviselője a szerdai online sajtótájékoztatóján.

„A Demokratikus Koalíció szerint minden esély megvan arra, hogy a tervezett egészségügyi átalakítás akár egy országos kórházbezárási program első lépése is lehet.

A DK azt követeli, hogy a kormány beszéljen nyíltan: kórházbezárásokat készítenek ezzel elő? Ha igen, hány kórházat terveznek bezárni; 10-et, 20-at, 50-et?

Mikor fogják ezeket a kórházakat bezárni és hogy ezzel hány magyar városban fog megszűnni az érdemi egészségügyi ellátás?”

– sorolta kérdéseit a DK-s politikus.

Szakács szerint a szakértők ahhoz hasonlítják a helyzetet, mint amikor az oktatásban létrejött a Klebelsberg Központ (KLIK), és ennek hatására az iskolák már krétát sem tudtak saját hatáskörben vásárolni.

„A DK szerint a kormánynak kötelessége nyíltan beszélni az egészségügyi ellátásról. Jogunk van tudni, mely intézményeket érintheti a Fidesz országos kórházbezárási programja.

A DK szerint ez már az utolsó csepp a pohárban, ha azt akarjuk, hogy megmeneküljenek a kórházaink, akkor a hatpárti ellenzéki összefogásnak jövő tavasszal győznie kell”

– közölte Szakács László.

A teljes tájékoztatót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek