Elképesztő: Szijjártó még az amerikai és a német külügyminisztert is kenterbe veri, ha repülésről van szó

Ahogy korábban mondta: nem okoz neki semmiféle izgalmat, csak munkaeszköz.

A magyar külügyminiszter, ha repülésről van szó, nem viccel, komolyan veszi. Hiába mondta korábban, hogy nem okoz neki semmiféle izgalmat, mert a repülőgép amolyan munkaeszköz számára, mégis úgy tűnik, van a dolognak valamiféle pikantériája.

A 24.hu cikkéből derül ki, hogy 2018 májusi megalakulása és 2019 január elseje között Szijjártó Péter összesen 61-szer vett részt olyan hivatalos úton, amelyen repülőgéppel utazott.

Ugyanebben az időszakban akkori amerikai kollégája, Donald Trump volt amerikai elnök külügyminisztere, Mike Pompeo összesen 28 külföldi látogatást tett.

Míg Szijjártó német kollégája pedig, Heiko Maas, Angela Merkel volt német kancellár külügyminisztere összesen 30 külföldi utazáson vett részt, melyek során 40 különböző országot látogatott meg és 175 190 kilométert repült.

Szijjártó egyébként több európai kollágáját is kenterbe veri, ha repülésről van szó.

Anders Samuelsen, az 5,8 millió lakosú Dánia 2016 és 2019 közötti külügyminisztere összesen 25 hivatalos nemzetközi úton vett részt. Júliusban például csak Brüsszelben volt hivatalos külföldi programja, de ott háromszor is, augusztusban pedig kizárólag egy bécsi útja volt.

Stef Blok, a 17,4 millió lakosú Hollandia 2018-ban beiktatott, az idén pedig a gazdasági tárca élére ejtőernyőző külügyminisztere nagyjából 40 olyan nemzetközi találkozóra utazott el, amihez repülőre kellett szállnia. Bár ő abban a szerencsés helyzetben volt, hogy a rengeteg fontos nemzetközi találkozónak helyet adó Hágába nem kellett külföldre utaznia.

Karin Kneissl, a 8,9 millió lakosú Ausztria 2017 és 2019 között regnáló külügyminisztere a szóban forgó időszakban összesen 29 alkalommal utazott hivatalos külföldi útra.

Egyébként korábban mi is megírtuk, hogy csak idén annyit utazott repülővel Szijjártó, hogy ötször megkerülhette volna a Földet.

 

Valódi Hírek