Kimaxolják október 23-át Vidnyánszkyék: Dózsa Lászlóval ünnepelnek, aki az ’56-os emlékév botrányát produkálta

Megfelelő embert a megfelelő helyre.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) október 22-én Dózsa Lászlóval tart ünnepi beszélgetést az 1956-os forradalommal kapcsolatos emlékeikről — szúrta ki a Telex.

Mint az örökre emlékezetes marad, 2016 őszén, az 56-os emlékév tiszteletére egy olyan propagandaplakát is az utcákra került, amelyen Dózsa László színész-rendező neve szerepel az egyik fegyveres fiatal képe alatt. A fotón látható fiatalember azonban nem Dózsa volt,

hanem az azóta elhunyt Pruck Pál.

Schmidt Mária, az 1956-os emlékévért felelős kormánybiztos a cáfolat ellenére sem volt képes elengedni a Dózsa-verziót, pláne, hogy a színész maga is váltig állította: ő szerepel a felvételen.

A kormányoldal Pruckot hazug bűnözőnek nevezte.

Schmidt akkor azt indítványozta, hogy „az 56-os Intézetet utasítsák arra miniszteri szinten, hogy az 1956-tal kapcsolatos emblematikus fényképeket azonosítsák be”.

Az 56-os Intézet 2017-es hivatalos jelentése szerint sem Dózsa László volt látható a fényképen.

Dózsa egyébként a képet 2007-ben az életrajzi könyvében is szerepeltette, amikor pedig kiderült az igazság, azt mondta: szerinte őt és a forradalmat akarják lejáratni.

A Vidnyánszky Attila és bandája által ledózerolt SZFE ezzel a Dózsa Lászlóval ünnepe most:

„A Színház- és Filmművészeti Egyetem ünnepi megemlékezést tart az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának alkalmából. Az ünnepségen bemutatják az Uránia Nemzeti Filmszínház fejlesztéseit, és köszöntik az újonnan megalakult hallgatói önkormányzat tagjait. Program:

11:00: ünnepi beszélgetés Bodrogi Gyula és Dózsa László színművészekkel ’56-os emlékeikről”.

 

Valódi Hírek