Jakab Péter kerek perec megmondta, mi kell ahhoz, hogy bukjanak Orbánék jövőre

A Jobbik elnöke szerint a hatpárti összefogást stabilan kell tartani.

Miután az előválasztás második fordulóját 57,7-43,3 százalékban Márki-Zay Péter megnyerte, az ellenzéki politikusok közül Jakab Péter teljes mellszélességgel támogatja a győztest, és erre kér mindenkit.

A Jobbik elnöke emellett továbbra is arra buzdít mindenkit, hogy a hatpárti összefogást ne rombolja. Többek között ezért is támogatja az előválasztás győztesét, mert szerinte az a legfontosabb most, hogy az ellenzéki pártok együtt maradjanak.

„Tudjátok, mitől stabil az összefogás? Attól, hogy hat párt közösen dolgozta ki az alapjait. Számtalan ülés, rengeteg egyeztetés, ezer meg ezer kompromisszum árán.

Lefektettük az összefogás szabályait, amit minden egyes jelölt el is fogadott akkor, amikor elindult az előválasztáson. Erre a szavunkat adtuk, és az aláírásunkat is.

Voltak, akik menet közben rángatták volna a kormányt, átírták volna a szabályokat a pillanatnyi érdekeiknek megfelelően, de az összefogás ereje itt is megmutatkozott, hiszen

a szabályokat nem átírni kell – azt a Fidesz szokta –, hanem betartani. Én betartom.

Nem rángatom a kormányt, hanem stabilan tartom, hisz szavamat adtam rá. Ezért támogatom az előválasztás győztesét teljes mellszélességgel.

Arra kérlek benneteket, támogassátok ti is, mert csak így van esély arra, hogy legyőzzük a Fideszt, és utána stabilan kormányozzuk együtt Magyarországot”

– írta Jakab.

 

Valódi Hírek