Dobrev: Nincs szégyellnivalóm a 43 százalékom miatt, a DK megerősödve jött ki ebből a küzdelemből (+videó)

Hiszen mögötte csak egy párt volt, Márki-Zay mögé meg felsorakozott szinte mindenki a végére.

„Nem. És, ha újra tehetném – még akkor is, ha előre tudnám, hogy ez a végeredmény – , akkor is elindulnék” – mondta Dobrev Klára volt baloldali miniszterelnök-jelölt az ATV Egyenes beszéd című műsorában hétfő este arra a kérdésre, megbánta-e, hogy elindult az ellenzéki előválasztáson.

Nekem az a politika, amit képviselek, nagyon fontos, és szerintem az előválasztáson ez megerősödött. Én nagyon hiszek abban, amit mondok, és nagyon hiszek abban, hogy Magyarország útja arra vezet. Legyen az akár az Európa-politika, gazdaság- vagy társadalompolitika”

– tette hozzá Dobrev, aki feladatának érzi azt, hogy a baloldali politikát a továbbiakban is képviseljék a hatpárti összefogásban.

Gyurcsány Ferenc előválasztást értékelő Facebook-bejegyzésével kapcsolatban – amit többen úgy értelmeztek félre, mintha a DK elnöke nem támogatná Márki-Zay Pétert, mint az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét – Dobrev elmondta, a bejegyzés legfontosabb üzenete az volt, hogy mostantól a 106 egyéni választókerület jelöltjeire kell a leginkább odafigyelni.

„Akkor lesz itt kormányváltás, ha a 106 egyéni körzet több mint felét elvisszük, akkor lesz meg a parlamenti többségünk és akkor tudja a parlamenti többség Márki-Zayt miniszterelnöknek.

Nincsen apróbetűs rész, aláírta a hat párt a megállapodást: miniszterelnöknek a kormánytöbbség Márki-Zayt fogja jelölni”

– hangsúlyozta Dobrev.

A volt miniszterelnök-jelölt szerint a továbbiakban is nagyon fontos lesz azt az egységet, egymásra odafigyelő beszédet és kommunikációt folytassák, ami az előválasztásra első fordulójáig is jellemző volt, és ő is minden erejével azon lesz a jövőben is, hogy leváltsák az Orbán-rendszert.

Azzal kapcsolatban, hogy hosszú távon milyen tervei vannak, marad Brüsszelben vagy visszatér Magyarországra, Dobrev úgy fogalmazott:

„Én mindig is hazai politikát folytattam. Mindig azt mondtam, nekem két munkahelyem van, és a brüsszeli politikának is a legfontosabb célja az Orbán-kormány leváltása. Brüsszelben is és Budapesten is ezért küzdök”.

Hozzátette, azt, hogy ezt hol tudja majd hatékonyabban végezni, a jövő dönti el, ugyanakkor azt látja, annak a munkának, amit az Európai Parlamentben végzett, volt eredménye.

Dobrev emellett azt is hangsúlyozta, Márki-Zay Péternek mindenben segíteni fog a jövőben, ha kell elmegy kampányolni vagy szakértőként segíti.

„Nincs annál fontosabb feladatunk, hogy azt az összefogást, amit összeraktunk az elmúlt két évben, azt megtartsuk.

És erre mindenkinek vigyáznia kell. Márki-Zay Péteré a legnagyobb felelősség, neki kell vigyáznia ránk, és nekünk is vigyáznunk kell arra, hogy ez ne bomoljon föl”

– jelentette ki Dobrev Klára, aki hozzátette:

az előválasztási versenynek összességében a nyertesének érzi magát és a DK-t, mert megerősödve kerültek ki belőle.

Elmondta: nem gondolja úgy, hogy szégyellnivalója lenne a 43 százaléka miatt, hiszen mögötte csak egy párt, a DK állt, míg Márki-Zayt és mozgalmát végül szinte az összes többi ellenzéki párt támogatta. Emiatt úgy érzi, az DK folyamatosan erősödik, és az, amit csinálnak jó Magyarországnak – mondta Dobrev Klára.

A teljes beszélgetést itt tudod megnézni:

.

Valódi Hírek