Dobrev Klára: Választási vereség után össze fog omlani a Fidesz, mert csak a lopás tartja őket össze

Szerinte Orbán rendszerének lebontása békéhez vezet majd.

„A vita megmutatta, az előválasztásnak van tétje. Politikailag az, hogy egy progresszív-baloldali, vagy egy jobboldali-konzervatív kormányfője lesz-e az országnak. Személyesen az, hogy egy olyan miniszterelnök irányítja-e majd az országot, aki csapatjátékos.

Egy kicsit kevesebb „én”, és több „mi” kellene szerintem, meg visszafogni az egóból.

A vita azt is megmutatta, ki az, aki szavahihetőbb közülünk”

– mondta Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje a Népszavának adott interjújában, azzal kapcsolatban, hogy felmérések szerint ő nyerte harmadik, egyben utolsó TV-vitát szerdán.

Elmondta, az ellenzéki előválasztás első fordulójában még azt tapasztalta, hogy elfogadható, demokratikus keretek között zajlottak a viták a miniszterelnök-jelöltek között, a második fordulóban viszont Márki-Zay Péter és Karácsony Gergely „ámokfutásba kezdett”.

„Ez már átlépett egy határt, ez már nem az én stílusom. Én könnyen elviselem a sértéseket, de azok egy idő után már nem a politikusokat sebzik, hanem a szavazóinkat. Akkor például, amikor fideszeseknek, hazát elárulóknak nevezik őket”

– mondta Dobrev.

Márki-Zay Péter ugyanis hétfőn az ATV műsorában arról beszélt, azok a politikusok és közszereplők, akik Karácsony Gergely után Dobrev Klárát támogatják,„nem csak Karácsony Gergelyt árulják el ezzel, hanem a hazánkat”.

A Mindenki Magyarországért Mozgalom jobboldali jelöltje később bocsánatot kért, mondván, nem aludt eleget, és fáradt volt az ATV-s nyilatkozat idején.

Dobrev ezzel kapcsolatban elmondta,

nem tud olyan fáradt lenni, hogy azt mondja az ellenfelei támogatóiról, hogy elárulják a hazát.

„Péter védekezése nagyjából olyan volt, mint Orbán Viktoréké a Tokaj-botrányban a bíróság előtt, hogy az igazából nem is volt taggyűlés, csak éppen annak látszott. Egy politikust a mondatai és a tettei határoznak meg. Nem mondhatom utólag, hogy a mondataim nem érvényesek”

– jelentette ki a DK-s jelölt.

Dobrev szerint a következő, a 2022-es választást megelőző hónapokban is az lesz a feladatuk, hogy végig talpalják az országot, ahogy azt tették az előválasztást megelőző hónapokban is.

Mint mondta, ha jövőre őt választják meg miniszterelnöknek, arra fogja biztatni a koalíciós partnereit, hogy minél több női képviselőt ültessenek a parlamentbe. Illetve azt is el tudja képzelni, hogy az új alkotmányon egy megújult Fidesszel dolgozzon együtt, mert biztos abban, hogy

a választási vereséget követően a kormánypárt összeomlik.

„Amint nekiállunk a Fidesz-rendszer lebontásának és a korrupciós vagyon felszámolásának, összeomlik a párt is. Mert ez tartja őket össze: a kétharmad, az érzet, hogy bármit megtehetnek, és a lopás. A Fidesz-szavazókat Orbán burokban tartja. (…)

Ha a köztévében bemutatják majd Orbán Viktor hatvanpusztai birtokát, az felszabadult eufóriát okoz majd azon az oldalon is”

– fogalmazott a DK jelöltje, aki szerint Orbán rendszerének lebontása vezet a békéhez.

(Népszava nyomán)

Valódi Hírek