Tóta W. Árpád: Márki-Zay lélegzetvétel nélkül csapkod, ha idegállapotba jön

A publicista posztját a közösségi oldaláról változtatás nélkül idézzük.

Hát maga kinek drukkol? – kérdezik úton-útfélen, országjárásaimon, lakossági fórumon. Kissé bántó a kérdés, mert eleget írtam már arról, hogy nem szoktam drukkolni, sem olimpián, se focimeccsen.

Amit remélek, az az, hogy a második helyezett valóban mindenben támogatja majd az elsőt. Szükség lesz rá.

Dobrev Klára ebben a kampányban még nem hibázott. Gyanítom, százezres kontingensek egyetlen félelme az, hogy hányan nem szavaznának rá semmiképp. Ezen segíthet, nem is keveset, ha látványosan és érdemben, leendő kormányzati figuraként áll mellette MZP.

Márki-Zay Péter ezzel szemben nagyon is hajlamos hibázni. Hiányzik az arányérzék, a tapasztalat és taktikai képesség, mintha a szavak helyiértékét sem fogná még fel. Ezek mind életveszélyesek egy éles kampányban. Facebook-kommenteket böngészget személyesen, mint egy kezdő nárcisztikus influencer, és lélegzetvétel nélkül csapkod, ha idegállapotba jön vagy fáradt. Kelleni fog mellé, mögé a csapat és a segítség, a hideg borogatás.

Ha muszáj drukkolni, akkor nem valakinek, hanem valaminek. Annak, hogy végre ne egy személyről szóljon Magyarország. Annak, hogy a szakpolitikákat hozzáértő miniszterek képviseljék a saját stábjukkal, akár egész pártjukkal a hátuk mögött, alkalomadtán a miniszterelnök ellenében, az ő korlátai nélkül is.

Ezt az ajánlatot nem egyetlen ember fogja megjeleníteni, hanem az egész szövetség és annak komolyan felkészített, összehangoltan szereplő és a választásig aktív árnyékkormánya, amelynek a kormányfő csak egyik szereplője – akit ez a csapat így mentesít felesleges hibalehetőségektől. Erről bővebben a heti HVG-ben.

Most még a csápolás ideje van, és az előválasztás hoz annyit figyelemben és a fideszes parancsuralommal szemben megjeleníett kontrasztban, hogy megérje. Utána az aktivistákon és rajongókon túli tábornak vissza kell csillapodnia abba, hogy intézményekben és pluralizmusban hiszünk, nem egy új vezérben.

Tóta W. Árpád


.

Valódi Hírek