Orbán is beszédet mond a „békemeneten”, amit a „szeretet és a féltés” jegyében tart a CÖF-CÖKA

Közzétették az útvonalat.

A 2006-os terror útvonalán halad a Civil Összefogás Fórum (CÖF) – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) által szervezett Békemenet október 23-án

– közölte a CÖF alapítója, a CÖKA kuratóriumának elnöke szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Csizmadia László arról beszélt, hogy „nyugodt, békés, csendes összefogással kívánjuk demonstrálni, hogy itt történt a 15 évvel ezelőtti gyurcsányi terror, amely békés emberek ellen lovas attakkal, szemkilövetéssel, csonttörésekkel, vízágyúval és vipera náspángolással fenyítette az embereket. Ismét vér folyt a pesti utcákon”.

„Megtörtént a demokrácia megcsúfolása. A menet előtt kifeszített molinónk jelszava: Soha többé, stop!

A Békemenettel, amelybe több száz olasz és lengyel civilt is várnak, jelezni szeretnék a „brüsszeli bürokráciának”, hogy a nemzetek népei felett nem uralkodni kell, hanem szolgálni őket”

– tette hozzá Csizmadia László, aki szerint a „békemenet” résztvevői így 1956 hősei mellett a 15 évvel ezelőtti, „gyurcsányi rendőrterror” áldozataira is emlékeznek.

Közlésük szerint a menet résztvevői 13 órakor gyülekeznek majd az ’56-os forradalom bölcsője, a Műegyetem előtt. Majd 14 órától a Szabadság híd-Vámház körút-Károly körút-Erzsébet tér útvonalon vonulnak a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződéséhez, ahol 15 órától részt vesznek az állami ünnepségen és

meghallgatják Orbán Viktor miniszterelnök beszédét.

Bencsik András, a „békemenet” egyik „arca” és szervezője azt mondta, hogy a rendezvényt ismét a szeretet és a féltés jegyében tartják, ugyanis ma ismét „a gonosszal kell megmérkőzni” annak érdekében, hogy soha ne ismétlődhessen meg, ami 2006-ban történt, hogy egy kormány a népére támad.

A szervező, aki hungarikumnak nevezte a „békemenetet”, úgy fogalmazott, hogy az útvonalon „szembe fordulunk azzal a sötét fenyegetéssel, amit a Gyurcsány-kormány 15 évvel ezelőtt képviselt (…) egyszer és mindenkorra azt a szörnyűséget el akarjuk törölni”.

Vallásos barátainak pedig azt ajánlotta: keressék meg Szent Mihály imáját, amelyet XIII. Piusz pápa akkor fogalmazott meg, amikor egy látomásban szembetalálkozott a gonosz fenyegetésével.

„Ez az ima kell hogy erőt adjon nekünk, mert ma ismét a gonosszal kell megmérkőznünk (…), ha volt fontos Békemenet, akkor ez lesz a legfontosabb” – mondta Bencsik András.

(via mti)

Valódi Hírek