Gyurcsánynak most lett elege Márki-Zayból: “Péter, ne hazudj korán reggel!”

Valótlanságoktól hemzsegő interjút adott a polgármester.

„Hiába voltam kezdeményezője 2020-ban az összefogásról szóló tárgyalásoknak, részese ezeknek már nem lehettem.

Méghozzá Gyurcsány Ferenc miatt, ő vétózta meg, hogy a civilek képviseletében ott lehessek a hatpárti egyeztetéseken”

– mondta Márki-Zay Péter a 444.hu-nak adott legfrissebb interjújában arra a kérdésre, hogy kell-e vétójog az előválasztást megnyerő közös miniszetrelnök-jelöltnek a kampányt érintő döntésekben.

A jobboldali miniszterelnök-jelölt hozzátette, mivel sem ő, sem az őt támogató Mindenki Magyarországért Mozgalom (MMM) nem volt részese ezeknek az egyeztetéseknek, ezért az ott hozott eddigi szabályokkal nincs tisztában.

A hódmezővásárhelyi polgármester állításaira Gyurcsány Ferenc a Facebook-oldalán reagált. A DK elnökének bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

„Péter, ne hazudj korán reggel!

Márki-Zay Peter a 444.hu-nak adott mai interjújában azt mondja:

“Hiába voltam kezdeményezője 2020-ban az összefogásról szóló tárgyalásoknak, részese ezeknek már nem lehettem. Méghozzá Gyurcsány Ferenc miatt, ő vétózta meg, hogy a civilek képviseletében ott lehessek a hatpárti egyeztetéseken.”

Na akkor nézzük!

Itt van előttem a pártelnökök 2020. október 1-i tanácskozásának jegyzőkönyve.

Fájdalom Péter, de a jegyzőkönyv szerint nem mondasz igazat.

Valójában senki, még az előterjesztő se akarta az MMM-et bevonni a pártközi együttműködésbe, mert az ugye nem párt. (A hatpártiban nemzeti- vagy európai képviselettel rendelkező pártok működtek együtt. Ez volt a szabály.)

Szóval senki.

Fekete-Győr András előterjesztésére a közös döntés az volt, hogy megbízottaink rendszeresen találkoznak veled és egyeztetnek. Ez így is történt.

Az ezt követő, még októberben lezajlott első találkozótok jegyzőkönyve is itt van. Aszerint te fel se vetetted, hogy csatlakozni kívántok a hatpárti egyeztetéshez. Az ellenzék közös programjának lehetséges elemeiről tárgyaltatok.

Mondd, neked nem gyanús, hogy mindenhol engem látsz?
Na mindegy.

Legalább megvan a mai hazugság. Ezután talán könnyebb napunk lesz”.

Valódi Hírek