„Pereputty-törvénnyel” fogják elszámoltatni a közpénzt szétrabló Fidesz-maffiát Dobrevék (+videó)

A baloldali jelöltnek kidolgozott terve van.

„Az országjárásom során egyre többen kérdezik azt: értik, hogy le fogjuk bontani a kétharmadot. Azt is értik, hogy el fogjuk számoltatni a korrupcióval vagyonosodott fideszeseket, de mi történik akkor, amikor a fideszes politikus nevén nincs is szinte semmi, amikor a családtagjaira íratta a vagyont?

Ahogy ők mondják: a pereputtyukra íratták a vagyont

– kezdte szerdai tájékoztatóját Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje.

Elmondta, miniszterelnökként erre is van megoldása: „tanulnunk kell abból, ahogy az olasz maffia pénzügyi-gazdasági hátterét számolták fel lépésről lépésre”.

„Abban az esetben, ha bebizonyosodik, hogy egy fideszes politikus korrupt módon szerzett vagyont, akkor nem csak őt, hanem családtagjait is vizsgálni fogjuk.

Mert az nem megengedett, hogy valaki elbújhat az elszámoltatás elől pusztán úgy, hogy a családtagjaira íratja a vagyont”

– magyarázta Dobrev, aki hangsúlyozta, ezzel ugyanakkor nem a családtagokat fogják nehéz helyzetbe hozni, hiszen az nem az ő vagyonuk.

„Az mind a fideszes politikus-gazemberek vagyona, csak megpróbálták elbújtatni, ellopni az igazságszolgáltatás elől” – mondta a baloldali miniszterelnök jelölt.

Hozzátette: a „pereputty-törvénnyel” azokat a vagyontárgyakat is vizsgálni fogják – így a kastélyokat, földeket stb -, amelyekről a fideszesek azt hiszik, hogy „okos módon a családtagokra írtak”.

„Lesz elszámoltatás”

– közölte Dobrev Klára.

.

Valódi Hírek