Makacskodott a Külügyminisztérium, beperelték

Így jártak.

Beperelték a Külügyminisztériumot, miután közérdekű adatigénylésre sem adták ki az adatokat arról, hogy mennyibe került augusztusban a Falcon 7X honvédségi géppel Rómába szállítani több politikust — közölte Facebook-oldalán a K-Monitor.

Beszámoltunk arról, hogy a 444 egy olvasója augusztus 27-én egy római étterem teraszán készített fotót Orbán Viktorról és családjáról. A képen Orbán Viktor, felesége, Lévai Anikó és Orbán Gáspár volt látható, de a szemfüles olvasó szerint az egyik Orbán-lány is ott volt.

A fotó megjelenése után Havasi Bertalan szinte azonnal közölte, hogy a kormányfő nem csupán nyaralni ment Rómába. A miniszterelnök sajtófőnöke szerint ugyanis Orbán pénteken hivatalos programra érkezett Rómába, ahol a katolikus törvényhozók 12. alkalommal megrendezett éves találkozóján vesz rész.

Később azonban kiderült, hogy Orbán részvételi díjat fizetett, hogy családjával részt vehessen a találkozón.

Arról pedig, hogy Orbán és családja, így a felesége, a fia és a lánya minden bizonnyal a honvédséginek nevezett, 607-es számú,

Falcon 7X típusú luxusjettel utazott Rómába csütörtök este,

Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő írt először.

A sugárhajtású luxusgép óradíja 3 millió forint.

Később az is kiderült, hogy a Falcon több helyszínen szedte össze a Rómába utazó politikusokat, ezért a K-Monitor közérdekű adatigénylést adott be, amire a Külügyminisztérium nem reagált. A K-Monitor feljelentést tett:

Komoly szervezőmunkára volt szükség ahhoz, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és politikustársai együtt eljussanak Rómába a katolikus törvényhozók éves találkozójára.

A Honvédelmi Minisztérium Dassault Falcon 7X „nem-kormánygépe” több helyszínen szedte össze a politikusokat, az éppen nyaralását töltő Orbánt és családtagjait a hírek szerint Brač szigetén. 🛬

🔎 Mivel a miniszterelnök útja hivatalos út volt, a Külügyminisztériumhoz fordultunk közérdekű adatigényléssel az út költségei és az Orbán által családtagjai utazása miatt állítólagosan megtérített összeg iránt érdeklődve.

A minisztérium sem a törvényes határidőben, sem azóta nem reagált, ezért a mai napon

a bírósághoz fordultunk jogorvoslatért.

A fejleményekről beszámolunk.

Valódi Hírek