Jönnek az előválasztási viták: Kétszer csapnak össze a második fordulóban induló miniszterelnök-jelöltek

A jelöltek fontos témákban fejthetik ki álláspontjukat.

Október 13-án, szerdán 18:30-as kezdéssel

rendezi meg az RTL Klub a második fordulóban induló miniszterelnök-jelöltek közti előválasztási vitát. Az eseményen Dobrev Klára, a DK, valamint Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje vesz részt.

A rendezvényen különböző témákban csaphatnak össze az ellenzéki indulók. A jelölti vitát az első fordulóhoz hasonlóan ismét Rábai Balázs fogja moderálni, aki a 2006-os legendás Gyurcsány-Orbán-vita egyik vezetője is volt.

Nem csupán az RTL rendez vitát: a HVG a Greenpeace Magyarországgal karöltve szintén meghívta az ellenzéki előválasztás második fordulójában induló két miniszterelnök-jelöltet. A cél, hogy a választók megismerjék, mit tenne Dobrev Klára és Márki-Zay Péter a klíma- és ökológiai válság megfékezése érdekében, valamint a természeti értékek védelméért.

A klímaaktivisták szerint a 2022-es választás „klímaválasztás is lesz”, ugyanis szerintük csak 2030-ig van idő arra, hogy változtassunk a bolygót kizsákmányoló emberi tevékenységeken. Ez azt jelenti, hogy a jövőre felálló kormánynak nagy felelőssége lesz abban, milyen lépéseket tesz a klímaváltozás elleni harcban.

A vitát október 14-én, azaz csütörtökön 19 órakor tartják.

A moderátor Gergely Márton, a HVG főszerkesztője lesz.

Valódi Hírek