Czeglédy Csaba: Megbukott a Dobrev-ellenes okoskodók érvelése

Őt is esélytelennek kiáltották ki a fanyalgók, sok munkával mégis győzni tudott.

Beszámoltunk arról, hogy Márki-Zay Péter jobboldali miniszterelnök-jelölt az elmúlt napokban számos olyan kijelentést tett a második fordulót felvezető kampányrendezvényén, amelyeket később az érintettek vagy cáfoltak, vagy maga a hódmezővásárhelyi polgármester kényszerült arra, hogy bocsánatot kérjen miattuk.

Dobrev Klára, a DK baloldali jelöltje ezzel kapcsolatban a keddi sajtótájékoztatóján elmondta:

“Ezt a tisztességes versengést a második forduló kezdetére Márki-Zay Péter egy Trump-típusú élet-halál harccá változtatta alig pár nap alatt: megjelent a gyűlölködés, a hazug lejáratókampány, a hazaárulózás.

A recept ismert Orbántól Trumpig: ne beszélj az ország számára fontos dolgokról csak az ellenfeledről”

A DK miniszterelnök-jelöltje ugyanakkor hangsúlyozta: az ellenzéki összefogás fog győzni 2022-ben is, nem Márki-Zay Péter vagy Dobrev Klára.

Éppen ezért arra kért, vigyázzunk az összefogásra, mert aki azt szétveri, az Orbánnak tesz szívességet.

Dr. Czeglédy Csaba, Szombathely DK-s képviselőjelöltje ezek után szerdán Facebook-bejegyzésben világított rá arra: azért szavaz Dobrevre, mert ő összefogja, és nem szétveri az ellenzéket. A DK miniszterelnök-jelöltjét Dr. Ipkovich György, az MSZP szombathelyi alelnöke is támogatja.

Czeglédy rávilágít, hogy ellene is azzal kampányolt Ungár Péter, hogy nem fogja tudni legyőzni Hende Csabát a körzetében, ezzel szemben Ungár még az előválasztást sem tudta megnyerni.

Annak az állításnak, hogy Dobrevvel nem lehet nyerni 2022-ben, eddig nem csak az előválasztás első fordulójának eredménye mondott ellent (ahol is megelőzően Karácsonyt jósolták az első helyre), de a 2019-es EP-választások is, ahol a DK-nak mindössze két helyet jósoltak, végül azonban Dobrev Klára vezetésével 4 helyet kapott a párt.

Czeglédy bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

Ungár Péter bár tisztességes küzdelmet folytatott Szombathelyen, kampánya egyik fő üzenete mégis megtévesztő volt: azt hirdette, hogy Hende Csabát csak ő tudja legyőzni jövő tavasszal.

A választók döntése alapján

még engem sem tudott legyőzni az előválasztáson.

Karácsony Gergely és az őt támogató budapesti baloldali, liberális értelmiség végig azzal kampányoltak, hogy csak ő tudja legyőzni Orbánt.

Karácsony az előválasztás második fordulója előtt feladta a versenyt.

Márki-Zay Péter, a kis magyar Trump és az őt — most már jobb híján — ajnározó budapesti baloldali, liberális, kissé Gyurcsány-fóbiás értelmiség most azzal kampányolnak, hogy csak ő tudja legyőzni Orbánt.

Márki-Zay Péternek — aki csupán harmadik volt az előválasztás első fordulójában, azaz még

Karácsony Gergelynél is eredménytelenebbül szólította meg a biztos ellenzéki szavazókat

— előbb talán Dobrev Klárát kellene megelőznie.

Mindenesetre mi, dr. Ipkovich György és jómagam Szombathelyen Dobrev Klárát és az ő programját támogatjuk.

Klára nem szétveri, hanem összefogja az ellenzéket.

Kérem, jöjjetek el és szavazzatok rá!

Egy szavazaton is múlhat a győzelme.

(Fő téren végig minden nap 8-18 óra között, ma még Domus, szerdán és csütörtökön Joskar-Ola Városrész, pénteken és szombaton a KISZ-en).

(Kiemelt kép: Magyar Hírlap)

Valódi Hírek