Mit tartogat 2022 a bringások számára?

A bringások előszeretettel követik azokat az újításokat, amelyekkel a nagyobb márkák évről évre előhozakodnak. A Cube például már közzétette weboldalán az új, 2022-es modelleket.

Amennyiben te is bringavásárlás előtt és állsz, és neked sem mindegy, hogy milyen minőségű kerékpáron tekersz, akkor tarts velem egy rövid cikk erejéig! Merülj el a Cube bringák világában és tudd meg, hogy melyek a legnagyobb trendek!

Mi változott a méretezés kapcsán?

A méretezés területén szeretnek mindig újítani az alkotók, s utólag talán a 29+-os kerekek bevezetése tűnt a legnagyobb változásnak. Most pedig elérkeztünk egy újabb mérföldkőhöz a kerékméret történetében. Az MTB-nél végleg eltűnik a hagyományos 17-19-21-23 collos méretezés, s helyette csak a páros méretek lesznek elérhetőek. (14-16-18-20-22-24).

Aztán némi változás lesz észlelhető a trekking vékony kerekű bicajok esetében is. Általában a “katalógusméret” az adott paletta méretei közötti különbséget érzékelteti, de a valós méretek az 50-54-58 cm-es méreteknél 2 cm-rel kisebbek. Ebből az következik, hogy a 2022-es 54 cm-es darab valójában 54 cm nyeregcső-hosszúságú lesz.

Ne aggódj, rendelkezésedre fog állni a teljes méretpaletta, hogy könnyen döntést tudj hozni!

Innováció a vázak területén

A 2016-os, 2017-es évben volt egy olyan alumínium Cube model, amely magas rezgéselnyelő vázzal lett felszerelve. Ez a funkció ma már nemcsak a hátsó háromszöget, hanem az egész bicajt érinti majd. Az első és hátsó háromszög egy ún. hydroforming modul segítségével lép kapcsolatba egymással. Valójában ez olyan hideg megmunkálási folyamatokkal készült, aminek köszönhetően a csövek profilja és vastagsága tizedmilliméter pontossággal alkalmazkodik a vevői igényekhez.

Ami a geometriai formavilágot illeti, a női darabok esetében még mindig rövidebb a pilótafülke.

A változtatások a kiegészítők csatlakoztatásánál is megmutatkoznak. Az MTB vázak új kitámasztó felfüggesztési pontot kaptak, ami most már két csavarral, alulról rögzül. Így nemcsak stabilabb, de sokkal észrevétlenebb is a kiegészítő rögzítése.

Ha szeretnél te is az elsők között lenni és beszerezni a legújabb Cube modelleket, akkor figyeld a MaxBike kerékpár kínálatát, mert néhány héten belül itt elérheted a legújabb bringákat!

Mi a helyzet az árakkal?

A Cube az elmúlt 1 évben nem emelt árat. Az országban is inkább csak az árfolyamváltozást követték az árak. A jelen árnövekedés is a Cube-on kívülálló okokra vezethető vissza, így elmondhatjuk, hogy összességében, 40-60 ezer forinttal emelkedett az összes modell ára.

Minden évben a Cube dobja piacra a leghamarabb a modelleket, így a versenytársak is őt követik az árakkal. Egyébként termékeik megérik az árukat, főleg, ha belegondolunk, hogy az a bringa, amit 10 éve vásároltunk, ma már kétszer annyiba kerülne.