„Kikérem magamnak, hogy hazaárulásnak tarsd, ha valaki nem támogat téged!” — Barabás Richárd szörnyen kiakadt Márki-Zayra

Már Karácsony Gergely szóvivője is berágott az ámokfutó jobboldali jelöltre.

„Nem csak Karácsony Gergelyt árulják el ezzel, hanem a hazánkat. És nem tudom, hogy kit mivel vesznek rá, de sokan panaszkodnak, hogy folyamatos nyomás alá vannak helyezve, és kényszerítik őket mindenféle módszerekkel, arra, hogy álljanak ki Dobrev Klára mellett, miközben ők is pontosan tudják, hogy ezzel Orbán Viktort tartják hatalomban”

— mondta Márki-Zay Péter az ATV Híradójának azokról a politikusokról, akik az elmúlt napokban sorra álltak be Dobrev Klára mögé az előválasztás második fordulójában.

A kijelentésre a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje is reagált. Dobrev azt írta: a jobboldali miniszterelnök-jelölt átlépett egy határt, ez már valódi gyűlöletkampány, amit a Fidesztől már jól ismerünk. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy ő maga továbbra is az összefogásért fog dolgozni.

Márki-Zay kijelentésére reagált Barabás Richárd is, aki vasárnap jelentette be, hogy Dobrev Klárát támogatja.

A Párbeszéd szóvivője Facebook-oldalán azt írta:

„Kikérem magamnak Márki-Zay Péter, hogy hazaárulásnak tartsd, ha valaki nem téged támogat. Azt is végtelenül bántónak tartom, hogy megint név nélkül vádaskodsz.

Ez az irány káros az együttműködésre, amelyért nagyon sok párt és civil szervezet éveket dolgozott.

Az Előválasztás a kemény politikai ütközések ideje és ez rendben van. De bárki is nyeri ezt a versengést,

tisztelnie kell majd a partnereit, tisztelnünk kell egymást.

A magam részéről bocsánatkérést várok tőled.

Szuverén ember vagyok, aki képes zsarolás és hazaárulás nélkül döntést hozni.”

Valódi Hírek