A Magyar Rádió volt alelnöke bejelentette: Jó lelkiismerettel Dobrev Klárát támogatja

Simkó János szerint Dobrev végig azt tette, amit a jövendő miniszterelnökének tennie kellett.

„Ami a két előválasztási forduló között történt, csak megerősített abban, hogy Dobrev Klára a legalkalmasabb miniszterelnök-jelölt”

– írja Simkó János, a Magyar Rádió volt alelnöke a szombat reggel közzétett Facebook-posztjában.

Simkó bejegyzésében az elmúlt egy hét történéséire is reagált, éles kritikát megfogalmazva a végül visszalépő budapesti főpolgármesterrel, Karácsony Gergellyel és a jobboldali Márki-Zay Péterrel kapcsolatban. Egyúttal méltatta azt is, hogy a második fordulót megelőző alkudozások közepette a DK miniszterelnök-jelöltje nem veszítette szem elől azt, hogy miről is szól az előválasztás.

„Az óránként más véleményt formáló és az előzetes megállapodásokat felrúgó Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter – az utóbbi mögé besoroló Momentummal – sokat ártottak az ellenzéki összefogásnak. Az elég szánalmas tortadobálás alatt Dobrev Klára járta az országot, diplomatákkal tárgyalt és a külföldi sajtó képviselőivel találkozott.

Azt tette, amit a jövendő miniszterelnökének tennie kellett.

Visszafogott és mértéktartó maradt akkor is, amikor lett volna oka élesebben fogalmazni. Nem csak láttatta a végső célt: Orbán és a NER legyőzését, a negyedik köztársaság és elsíbolt szabadságunk megteremtését, hanem ezért konkrét lépéseket is tett, megoldásokat javasolt.

Győzni is csak becsülettel, egyenes derékkal lehet, a hazugságokból mindenkinek elege van!

Jó lelkiismerettel Dobrev Klárát támogatom, és ezt javaslom mindenkinek!

Összefogással megnyerheti a második előválasztási fordulót, és vezetésével megnyerhető a 2022-es választás is! Nem rajta, hanem rajtunk múlik!”

– írta Simkó János.

Valódi Hírek