Újabb MSZP-s nagyágyú jelentette be: A baloldali Dobrev Klárát támogatja

Sorra lázadnak fel a nagy nevek Karácsony jobboldali fordulata miatt, és állnak be Dobrev Klára mellé.

Pénteken szétrobbant a Karácsony-koalíció, miután a főpolgármesteri címet két éve elnyerő, ám azzal sem megelégedő, annál is többre vágyó politikus belebukott az ellenzéki előválasztás második fordulója előtti alkudozásokba és a Dobrev Klára elleni szervezkedésbe.

Karácsony Gergely a lemondása után a jobboldali Márki-Zay Péter támogatására szólította fel a híveit, ám a Karácsonyt jelölő pártok sorban teszik világossá, hogy nem tartanak Karácsonnyal a jobboldalra. Előbb az LMP, majd az MSZP is közleményt adott ki arról, hogy nem állnak be Márki-Zay mögé a második forduló előtt, ehelyett azt a jelöltek támogatják majd, akit az emberek az előválasztáson kiválasztanak.

Azóta számos MSZP-s politikus, így Juhász Ferenc korábbi honvédelmi miniszter vagy Nemény András, Szombathely szocialista polgármestere is elmondta: az egyetlen versenyben maradt baloldali jelöltet, Dobrev Klárát támogatja az előválasztás 2. fordulójában.

Most Gőgös Zoltán, az MSZP elismert agrárpolitikusa jelentette be, hogy nem követi Karácsonyt a jobboldalra, és az egyetlen baloldali miniszterelnök-jelöltet, Dobrev Klárát támogatja az előválasztáson.

„Sajnálom, hogy a karakteres zöld-baloldali alternatíva Karácsony Gergely távozásával már nincs a miniszterelnökjelölti palettán. Ezzel együtt bármelyik jelölt nyer jó szívvel tudom majd 2022 tavaszán támogatni.

Persze most is dönteni kell, azt hiszem, nincs olyan tuti mérés, ami megmondaná, hogy fél év múlva kinek lesz nagyobb esélye kihívóként, ugyanis fél év a politikában nagyon hosszú idő.

Így most nekem nem kérdés, hogy a korábbi korrekt munkakapcsolatunk, és a régi barátságunk miatt a Klárára fogok szavazni.”

– írta Gőgös a Facebook-oldalán pénteken este.


.

Valódi Hírek