Szombathely MSZP-s polgármestere is Dobrev Klárát támogatja

Egyre többen állnak ki az egyetlen baloldali miniszterelnök-jelölt mellett.

Pénteken szétrobbant a Karácsony-koalíció, miután a főpolgármesteri címet két éve elnyerő, ám azzal sem megelégedő, annál is többre vágyó politikus belebukott az ellenzéki előválasztás második fordulója előtti alkudozásokba és a Dobrev Klára elleni szervezkedésbe.

Karácsony Gergely a lemondása után a jobboldali Márki-Zay Péter támogatására szólította fel a híveit, ám a Karácsonyt jelölő pártok sorban teszik világossá, hogy nem tartanak Karácsonnyal a jobboldalra. Előbb az LMP, majd az MSZP is közleményt adott ki arról, hogy nem állnak be Márki-Zay mögé a második forduló előtt, ehelyett azt a jelöltek támogatják majd, akit az emberek az előválasztáson kiválasztanak.

Azóta számos Juhász Ferenc korábbi honvédelmi miniszteris elmondta: az egyetlen versenyben maradt baloldali jelöltet, Dobrev Klárát támogatja az előválasztás 2. fordulójában.

Most megszólalt Dr. Nemény András, Szombathely MSZP-s polgármestere is, aki bejegyzésében azt írta:

„Szombathelyi fóruma előtt Dobrev Klárával egyeztettem.

Számomra csak az a jó kormányzás, ahol a kormány és a miniszterelnök partnernek tekinti az önkormányzatokat.

Meg kell oldani az önkormányzatok finanszírozását, hogy segíthessenek az emberek mindennapi problémáinak megoldásában. Erre kértem Dobrev Klára miniszterelnök- jelöltet, aki ígérete szerint miniszerelnökként partner lesz ebben.

Én pedig azt igértem neki, hogy támogatom az előválasztás második fordulójában, hogy aztán be tudja váltani az ígéreteket.”

Valódi Hírek