Márki-Zay kipakolt: „Karácsony 500 milliót költött a kampányára, míg én 20 milliót”

Ahhoz képest nem szerepelt túl jól.

Márki-Zay Péter az ATV-nek csütörtök délelőtt arról beszélt, hogy Karácsony Gergely visszaélt a jóhiszeműségével, amikor a szerda este hatra kitűzött tárgyalásuk előtt négy órával bejelentette, hogy nem lép vissza. Szerinte Karácsony ezzel megpróbálta belezsarolni őt a visszalépésbe.

Karácsony ugyanakkor azt nyilatkozta többször is, hogy a visszalépések lehetőségét Márki-Zay hozta elő, és emlékeztetett, hogy már vasárnap szólt, hogy ő nem lép vissza – legfeljebb ha elüti a villamos.

Márki-Zay szerint Karácsonyt elütötte a villamos, csak nem szó szerint, hanem közvélemény-kutatások formájában, mert több intézet is azt mérte, hogy ő az erősebb jelölt.

Ismert, hogy a Medián és a Závecz is Márki-Zay előnyét mérte Karácsonnyal szemben (Dobrev Klára fölénye mellett), amire gyorsan az MSZP propagandaintézete, a Publicus kihozta, hogy mégis Karácsony áll jobban.

Márki-Zay kipakolt arról is, hogy számításai szerint Karácsony 500 millió forintot költhetett el az előválasztás első fordulós kampányára, míg ő csak 20 milliót, mégis majdnem ugyanannyi szavazatot kapott.

Márki-Zay hangsúlyozta azt is: a választók nem fogják annak elhinni, hogy hitelesen elszámoltatna, aki Tóth Csabával közösen vezette Zuglót.

(atv.hu nyomán)

Valódi Hírek