Gusztustalanul rágalmazta a kormánysajtó Hadházyt, a bíróságon azt hazudták, nem tudják, kik írták a cikkeket

Ez megy: névtelenül mocskolódni, minden következmény nélkül.

Rágalmazási pert nyert Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő az ellen a nő ellen, aki korábban azzal vádolta meg, hogy a politikus ki akarta semmizni az édesapját.

Az esetet akkoriban felkapta a kormánysajtó. A politikus fel is jelentette az Origo és a Ripost újságíróit is, de a lapok a nyomozás után azt hazudták a bíróságon, nem tudják, kik írták az ocsmány cikkeket.

Hadházy a témában közölt Facebook-poszját változtatás nélkül közöljük:

„A bíróság jogerős ítélete kimondta: néhai szomszédom lánya bűnös rágalmazás vétségében. Ezért a bíróság 240 napi büntetési tétel pénzbüntetésre ítélte, amit ha nem fizet meg,

a büntetést fogházban kell leülnie.

Az Origo és a Ripost újságíróját is feljelentettem, de a rendőrségi nyomozás során a szerkesztőségek bátran azt hazudták, hogy nem tudják, kik írták az ocsmány, rágalmazó cikkeket.

A bíróság előtt a vádlott bevallotta azt, amit az általam bemutatott dokumentumok is igazoltak: természetesen semmi sem igaz abból, hogy én a szomszédomat »ki akartam semmizni«, »sanyargattam«, elzártam a vizét és eláztattam a lakását.

Sőt, vallomásában igazolta azt is, hogy súlyos alkoholbeteg szomszédommal nem voltunk rossz kapcsolatban, a lehetőségekhez képest segítettük is őt. A rágalmazó azzal magyarázta tettét, hogy a propaganda újságírói zaklatták, »nem hagyták békén«.

A vádlott bocsánatot kért már az előkészítő tárgyaláson, de muszáj volt végigvinnem az ügyet. Egyrészt szerettem volna, hogy a propaganda ellen már megnyert polgárjogi per mellett egy büntetőper is részletesen és egyértelműen állapítsa meg,

mennyire mocskos, aljas és képtelen rágalom volt engem »szomszédgyilkosozni«.

Másrészt szerettem volna elérni, hogy egy büntetőperben hozott ítéletnek legalább legyen egy kis elrettentő ereje.

A polgári perekben megítélt párszázezres sérelmi díjakat ugyanis röhögve kifizeti a propagandamédia, azonban ha egy rágalmazó »újságírónak« büntetett előélete lesz, az talán számít valamit.

Ebben csak részsikert értem el: a szomszédom rágalmazó lányát elítélték, a »bátor« propagandasajtó viszont a névtelenül leközölt cikkek íróit nem merte kiadni.

Ez a vircsaft a propagandánál: névtelenül mocskolódni, minden következmény nélkül.

Az ítélet persze így is ad némi elégtételt. De mivel természetesen a piszkos propagandasajtó egy szót sem fog lehozni erről , így továbbra is kapom majd a megtévesztett emberektől a gyűlölködő »szomszédgyilkos« méltatásokat.

A propagandát nem ezek a bírói ítéletek fogják legyőzni, hanem egy kormányváltás – vagy ha az a propaganda miatt nem sikerül, akkor a közös, valódi ellenállás.”

Valódi Hírek