Gulyás Gergely úgy tudja, az elmúlt évtized a legjobb volt az elmúlt évszázadban

Turbófokozaton a Fidesz-propaganda.

Nem csak csődbe vitte a baloldali kormányzás Magyarországot, ami együtt járt a 13. havi nyugdíj elvételével, hanem az emberi jogokat is lábbal tiporták — mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Szolnoki Galériában tartott sajtótájékoztatón, miután a Hild téren megtekintette a Nemzeti Jogvédő Szolgálat és a Civil Összefogás Fórum Vérbe fojtott szabadság című vándorkiállítását.

(Azt, amit Szegedre nem engedtek be — a szerk.)

Gulyás Gergely úgy tudja, hogy 2006 őszén az 1956-os forradalom 50. évfordulója nem egy szép és méltó nemzeti megemlékezésként maradt meg; szerinte az emberek a példátlan rendőri, állami brutalitásra emlékeznek, amelyet az akkori kormány békés tüntetőkkel szemben elrendelt és végrehajtott.

Ebből a Fidesz egyébként egy komplett legendáriumot épített, a valóság ezzel szemben az, hogy a Fidesz által felheccelt tömeg autókat és kukákat gyújtott fel, kirakatokat tört be, Molotov-koktélokkal és

az élet kioltására alkalmas utcakövekkel.

Erről >>ITT<< közöltünk egy videót is.

„Itt az alkalom, hogy október 23-án méltó módon emlékezzünk az 1956-os forradalom hatvanötödik évfordulójára!”

— mondta a miniszter.

Elmondta, abban bíznak, hogy többé nem ismétlődik meg Magyarországon, hogy a kormánnyal egyet nem értő, de egyébként békés, jogszabályokat betartó tüntetők „szemét kilövik és velük szemben brutális erőszakkal lépnek föl”.

Gulyás Gergely szerint Szolnok is azon városok közé tartozik, amelyek nagyon nagy mértékben profitáltak abból, hogy

„az elmúlt évtized talán a legjobb volt az elmúlt évszázadban”.

Hangsúlyozta: a magyar kormány továbbra is kiemelt fontosságú partnerként tekint a megyei jogú városokra.

(Kivéve, ha azok ellenzéki vezetésűek — a szerk.)

A régiók szerinte csak akkor lehetnek sikeresek, ha a megyei jogú városok be tudják tölteni azt a rendkívül fontos szerepet, amely a közfeladatok ellátásában, például az oktatás, a foglalkoztatás, az egészségügyi ellátás területén rájuk hárul.

Azok a fejlesztési források, amelyek ma már egy 6 százalék fölötti idei és egy jövő évben is várható 6 százalék fölötti növekedés mellett rendelkezésre állnak, bőven elegendőek ahhoz, hogy azokat az ambiciózus terveket, amelyeket a város a saját jövőjéről felvázolt, a kormány támogatni és segíteni tudja — mondta.

(mti korrigálva)

Valódi Hírek