Most érkezett: Benyújtotta lemondását Ózd karlendítős alpolgármestere

Helyes döntés.

Október 31-i hatállyal lemondott Ózd alpolgármestere, akiről az elmúlt hetekben két karlendítős fotó került nyilvánosságra. Farkas Péter Barnabás ugyanakkor továbbra is önkormányzati képviselő marad.

A képek három éve, Katowicében készült a holokausztot bemutató múzeum épületénél. Később előkerült egy harmadik fotó is, amely ugyanezen az alkalmon készült, és amelyen Fidrus Péter korábbi, szintán jobbikos alpolgármester is a karját lendíti. A korábbi és a most lemondott alpolgármester egymást fotózhatta három évvel ezelőtt.

Janiczak Dávid, Ózd polgármestere szerint a fotó elkészülte „elfogadhatatlan gyalázat, de az még gyalázatosabb, hogy a fotó készítője volt az, aki ezt az egész médiahadjáratot elindította vagy támogatta”, utalva Fidrus Péter korábbi alpolgármester szerepére.

Janiczak szerint ugyanis, ha a fotó készítője – aki tehát saját maga is alanya volt hasonló fotóknak – úgy gondolta, hogy a 2018-ban készített képek elfogadhatatlanok, kérdés, miért várt vele három évet, és miért épp az ellenzéki előválasztás előtt dobta be.

(Farkas Péter Barnabás volt az előválasztáson a Jobbik jelöltje, ám végül veszített.)

„Három évvel később közzétéve kérdés, mi volt a valós motiváció” – jegyezte meg Janiczak. Szerinte nem pártok közötti ügy, hanem személyes érdek lehet a háttérben.

Janiczak szerint a minősíthetetlen karlendítés nem tükrözi a muzeológus, népművelő Farkas személyes világlátását. „Szerencsétlen tett volt, belement egy fotózkodásba, amibe nem kellett volna.”

(via telex.hu)

 

Valódi Hírek