Márki-Zay Péter: Karácsonynak minimális esélye sincs, hogy legyőzze Orbán Viktort (+videó)

Hatalmas fordulat a kommunikációban.

Magabiztossá tette Márki-Zay Pétert a Medián és a Závecz legfrissebb felmérése: mindkettő Dobrev Klára elsőbbségét hozta ki az előválasztás második fordulójára, ugyanakkor mindkét kutatásban jócskán megelőzi Karácsony Gergelyt a második helyre felzárkózott Márki-Zay Péter.

Sőt, a Závecz felmérte a versenyben maradt három jelölt elutasítottságát is, itt az jött ki, hogy Karácsony Gergely a leginkább elutasított: rá a választók 36 százaléka nem szavazna, míg Dobrev esetében ez az arány 33, Márki-Zaynál pedig 32 százalékos.

Ezen adatok ismeretében tartott online sajtótájékoztatót Márki-Zay Péter szerdén fél háromkor, nem sokkal Karácsony bejelentése után. (A főpolgármester azt közölte az összecsődített újságírók előtt, hogy biztosan nem lép vissza a jelöltségtől).

Márki-Zay a videóban elmondta: meglepte őt Karácsony bejelentése, mivel a megállapodásuk arról szólt, hogy ma délután 6-tól folytatják a tárgyalásokat, és holnap tesznek majd bejelentést.

Márki hozzátette: Karácsony most megpróbál kész helyzetet teremteni az eddigi tárgyalásokat megszakítva, mivel megérkezett az a villamos, amely Karácsonyt állította kész helyzet elé — utalt a Medián és a Závecz felméréseire, amelyekben drámaian rosszul szerepelt Karácsony.

Márki-Zay ezután olyat mondott, amit még tegnap is elképzelhetetlennek tartottunk volna, idézzük szó szerint (az alábbi videóban 11:23-tól hallható ez a rész):

„Hiteles adatok alapján kijelenthető, hogy most Karácsony Gergelynek minimális esélye sincs arra, hogy megverje Dobrev Klárát a második fordulóban és legyőzze Orbán Viktort”.

A hódmezővásárhelyi polgármester hozzátette: ezért kérte Karácsonyt ma délelőtt telefonon, hogy ne tegyen elhamarkodott bejelentést.

Márki-Zay elmondta: a ma esti 6 órás tárgyaláson ő a maga részéről jelen lesz. Hozzátette:

Ha Karácsony eltökélt abban, hogy az eddigi megállapodásaikkal ellentétben hárman induljanak mégis a versenyben, a jelen közvélemény-kutatási adatok alapján ennek is bátran elé tud állni.”

Itt a videó, amelynek nagyjából a felénél indul az élő közvetítés:


.

Valódi Hírek