Végre: Szerényen, de beszámolt Dobrev győzelméről az MTI, képet azonban még mindig nem közölt

Feltűnt náluk is, hogy véget ért az ellenzéki előválasztás.

Mint ahogy azt csütörtökön megírtuk, a Magyar Távirati Iroda (MTI) egyetlen hírt sem közölt az ellenzéki előválasztásról, helyette a francia Zöldek előválasztása volt a téma.

A közszolgálati média hírügynöksége az elmúlt tíz nap során mindössze egyetlen hírt közölt az előválasztással kapcsolatban:

a kormányközeli Nézőpont Intézet kutatását, amelynek az volt a lényege, hogy „hatástalan a pártpreferenciákra az előválasztás”.

Péntek reggel azonban megtörték a csendet. A szerkesztőség munkatársai úgy döntöttek (még szerencse),

beszámolnak az előválasztás végeredményéről.

„Az első fordulóban Dobrev Klára nyerte meg a baloldali előválasztás miniszterelnök-jelölti versenyét” címmel megjelent egy hír, reggel 6 órakor.

Az előválasztás első fordulóját szeptember 18. és 28. között rendezték meg, amelyben Dobrev Klára a DK miniszterelnök-jelöltje győzött, 214 319 szavazattal. Második lett Karácsony Gergely, harmadik pedig Márki-Zay Péter. Az ellenzéki előválasztás végeredményéről ITT írtunk.

Van azonban egy érdekes észrevétel: fényképet még mindig nem közöltek. Az MTI keresőjében az „előválasztás” kulcsszóra keresve egyedül a francia zöldek ilyen jellegű megmérettetésre találni fotókat.

Valódi Hírek