A közpénzmilliárdokból fenntartott MTI még egyetlen hírt sem közölt az előválasztás eredményeiről

Helyette a francia Zöldek előválasztása téma.

Beszámoltunk róla, hogy az első országos előválasztáson az összesített eredmények szerint több mint 633 ezren vettek részt az elmúlt kilenc nap során. Szerda reggel óta pedig már tart a szavazatok feldolgozása, így 50 választókerület eredményei alapján Dobrev Klára nyeri az első fordulót, míg a Demokratikus Koalíció adja a legtöbb jelöltet a 2022-es választáson.

Mindez azonban nem hír a Magyar Távirati Irodánál (MTI).

A közszolgálati média hírügynöksége az elmúlt tíz nap során mindössze egyetlen hírt közölt az előválasztással kapcsolatban: a kormányközeli Nézőpont Intézet kutatását, amelynek az volt a lényege, hogy „hatástalan a pártpreferenciákra az előválasztás”.

Illetve szeptember 28-án valóban beszámoltak egy előválasztási eredményről, a francia Zöldek előválasztásáról, amit Yannick Jadot európai parlamenti képviselő nyert meg.

„Az 54 éves tapasztalt politikus a második fordulóban a szavazatok 51,03 százalékával győzte le a magát ökofeministának valló Sandrine Rousseau-t. Az interneten rendezett szavazáson 122 ezren vettek részt.

Az eredmény megkönnyebbülés a pártvezetésnek és a Zöldek ismertebb politikusainak, miután a két forduló között valamennyien Jadot mellett sorakoztak fel arra hivatkozva, hogy centrista és pragmatikus elképzeléseivel ő nagyobb eséllyel indulhat az elnökválasztáson, mint radikálisabb ellenfele”

– közölte az MTI.

Valódi Hírek