Videóval: Percekig verték a DK-s politikust az MTVA emberei, mégis őt ítélte el az ügyészség

Jogállam.

Egy év tíz hónapot kért négy évre felfüggesztve Varju László DK-s képviselőre az ügyészség abban az eljárásban, ami az MTVA-nál történt 2018 decemberi tüntetések kapcsán indult.

Akkor több fegyveres biztonsági őr is azt állította, hogy megsérült az incidensben, Varju ellen pedig büntetőeljárás indult, noha ügyvédje szerint nem Varjunak, hanem

a vele szemben fellépő biztonsági őröknek kellene a vádlottak padján ülniük.

Arról, hogyan teperték le és bántalmazták Varju Lászlót az MTVA biztonsági őrei, itt tudod megnézni a videót, amin világosan látszik, hogy mi történt:

Ennek ellenére a képviselőt vádolták meg súlyos testi sértéssel és garázdasággal.

Mint ismeretes, 2018 decemberében több országgyűlési képviselő ment be az MTVA Kunigunda utcai székházába, hogy beolvastassák öt pontból álló követelésüket, köztük a DK képviselője.

Akkor a biztonságiak közölték velük, hogy a zárt, védett területekre nem lehet belépni, azonban a képviselők nem tágítottak, és az élő műsor helyszínére való beengedésüket követelték.

A tárgyalás szünetében Varju László azt mondta a 24.hu újságírójának:

„Látszik, hogy ebben a szakmában megtermett urakról van szó. Én ennél sokkal többet nem tudok hozzátenni ahhoz, amit ők ott tettek. Bízom a bíróság bölcsességében, hogy amikor megnézi ezeket a felvételeket, akkor nem csak a józan ész, hanem az igazságra való törekvés alapján is megállapítja, hogy

én nem okoztam senkinek semmi bajt”.

„A költségvetési bizottság elnökeként azt is látom, hogy miközben száz milliárd forintnál is többet költenek el az intézményre, nem valósul meg a kiegyensúlyozott tájékoztatás. Ez ellen is tiltakoztunk akkor, amikor ott voltunk”.

Hankó Faragó Miklós, a politikus ügyvédje azt mondta: nem érti az ítéletet, mivel Varju László nem követett el bűncselekményt.

A 24 erről szóló híre alatt a Facebookon Vadai Ágnes azt írta: Az ilyen rendszert nem lebontogatni kell, hanem a földdel egyenlővé tenni.

Valódi Hírek