DK: Kétharmados többséggel utasította el az OEVB a Ráczné Földi Judit elleni vádakat

Csak a vádlók szavaztak igennel az általuk megfogalmazott vádakra.

Beszámoltunk róla, hogy offshore-cégben való részesedéssel vádolta meg egy jobboldali portál, majd annak rágalmait kritikátlanul átvéve Karácsony Gergely MSZP-s miniszterelnök-jelölt is Ráczné Földi Juditot, a DK székesfehérvári képviselőjelöltjét.

Ráczné hétfőn a közösségi oldalán tudatta, hogy minden hivatalos dokumentumot átadott az Országos Előválasztási Bizottságnak (OEVB), akiktől azt kérte, hogy még a hétfő esti ülésükön döntsenek róla, mert minden nap, ami ezzel a hazugsággal telik, árt az összefogásnak.

A DK kedd reggel azt közölte, hogy

a hamis offshore-vád elbukott.

Az ellenzéki előválasztást felügyelő OEVB “2021. szeptember hó 27. napján 22/ET/2021 számú határozatában ugyanis megállapította, hogy

a Tóth Bertalan által írt etikai beadványt Ráczné Földi Judit álláspontját megvizsgálva elutasította”.

A Földi Judit által a Bizottságnak benyújtott közjegyző által hitelesített hivatalos dokumentumok kétséget kizáróan bizonyítják, hogy Földi Judit soha nem volt offshore-cég tulajdonosa – írta a párt.

Közleményükben kiemelték, különösen fontos, hogy a hat párt egy-egy delegáltjából álló Bizottságnak csak két tagja, az eredeti beadvány benyújtók – Karácsony Gergely és Tóth Bertalan pártjának képviselői – támogatták a DK-s képviselőjelölt elmarasztalását.

Vagyis csak a vádlók szavaztak igennel az általuk megfogalmazott vádakra

– tették hozzá.

A DK szerint akik a demokrácia legalapvetőbb szabályát figyelmen kívül hagyva még a vizsgálat előtt, a tények ismerete nélkül Földi Judit visszaléptetését követelték, bocsánatkéréssel tartoznak.

„Különösen vonatkozik ez a hamis vádakat visszatérően nagy nyilvánosság előtt megfogalmazó Karácsony Gergelyre és Tóth Bertalanra. A DK továbbra is a tisztességes előválasztási verseny híve. Székesfehérváron is az ellenzéki szavazók bizalmából és nem etikai beadványokkal kívánjuk legyőzni az MSZP-Párbeszéd jelöltjét”

– zárul a párt közleménye.

Valódi Hírek