A DK bocsánatkérést vár Tóth Bertalantól és Karácsonytól, miután hamisnak bizonyultak a Ráczné Földi Judit elleni rágalmak

Az MSZP-sek egy jobboldali portál rágalmait fordították a DK-s szövetségesük ellen. Most kiderült, hogy lukra futottak.

Beszámoltunk róla, hogy az OEVB hétfő esti ülésén kétharmados többséggel utasította el azokat a vádakat, amelyeket egy jobboldali portál rágalmai alapján az MSZP „elnöke”, Tóth Bertalan és a „Párbeszéd” „elnöke”, Karácsony Gergely fogalmaztak meg Ráczné Földi Judittal, a DK székesfehérvári jelöltjével szemben.

(A választókerületben rajta kívül csak az MSZP-s Márton Roland indul az előválasztáson, ezért az ő érdekében indíthatták a hecckampányt Ráczné ellen).

Ismert, hogy Ráczné Földi Judit hétfőn minden hiteles dokumentumot benyújtott az OEVB-nek, amely bizonyítja az igazát, az OEVB “2021. szeptember hó 27. napján 22/ET/2021 számú határozatában pedig

„a Tóth Bertalan által írt etikai beadványt Ráczné Földi Judit álláspontját megvizsgálva elutasította”.

A Demokratikus Koalíció ezért bocsánatkérést vár a hamis vádakat a nyilvánosságban megfogalmazó szövetségesüktől, Tóth Bertalantól és Karácsony Gergelytől.

A DK szerint akik a demokrácia legalapvetőbb szabályát figyelmen kívül hagyva még a vizsgálat előtt, a tények ismerete nélkül Földi Judit visszaléptetését követelték, bocsánatkéréssel tartoznak.

“Különösen vonatkozik ez a hamis vádakat visszatérően nagy nyilvánosság előtt megfogalmazó Karácsony Gergelyre és Tóth Bertalanra.

A DK továbbra is a tisztességes előválasztási verseny híve. Székesfehérváron is az ellenzéki szavazók bizalmából és nem etikai beadványokkal kívánjuk legyőzni az MSZP-Párbeszéd jelöltjét”

– tudatta a DK.

(dkp.hu)

Valódi Hírek