Kitálalt a volt szakszervezeti elnök: Dobrev Klára volt az egyetlen, aki meghallgatta a véleményüket

Csak a DK jelöltje egyeztetett a szakszervezetekkel a következő kormány munkájáról.

Dobrev Klára volt az egyetlen, aki vette a fáradságot, és meghallgatta a szakszervezetek véleményét arról, hogy mit várnak a következő kormánytól — írta Kordás László az atv.hu-n megjelent véleménycikkében.

Kordás hangsúlyozta, a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje beszélgetésre hívta a szakszervezetek képviselőit, nem érte be egy néhány pontos listával. Ezt ők nagy örömmel fogadták, sőt, mint Kordás írta:

„Két kézzel, mondhatnánk mohón kaptak a lehetőség után: kibeszélhetik a problémákat egy lehetséges majdani miniszterelnöknek”.

Megjegyezte, hogy a szakszervezetek ki vannak éhezve a párbeszédre, hiszen nincsenek hozzászokva az ilyesmihez. A szakszervezeti vezetők pedig elmondták Dobrev Klárának, mire lenne szükségük, mi az, ami hiányzik, milyen problémákkal kell szembenézniük.

„Dobrev figyelt, kérdezett, jegyzetelt, válaszolt a neki feltett kérdésekre. Terítékre került minden, az elmúlt évtizedben asztal alá söpört vagy éppen hatalmi arroganciával eltaposott ügy, probléma.

Béremelés, rabszolgatörvény, korhatár előtti nyugdíj eltörlése, a méltatlanul kevés nyugdíjak ügye, a Munka törvénykönyve cselédkönyvvé silányítása és még sok szakmai, helyi ügy is értő fülekre,

őszinte érdeklődésre talált Dobrev Kláránál”

— fogalmazott Kordás László.

Hangsúlyozta: úgy véli, a DK jelöltje tisztában van azzal, hogy mindezzel nincs vége a munkának, hiszen amiket ígért, miniszterelnökként számon is fogják kérni rajta, éppen ezért Dobrev nem ígér felelőtlenül fűt-fát.

Ugyanakkor Kordás szerint Dobrev Klárának természetes, hogy az előkészítési folyamatokba bevonja az érintetteket is, hiszen csak így lehet változást elérni.

„éppen arra a figyelemre vágyunk mi, szakszervezeti vezetők és munkavállalók milliói is, amit az elmúlt napokban végre megkaptunk. Eddig egyedül Dobrev Klárától”

— zárta sorait.

 

Valódi Hírek