Dobrev Klára: Úgy megmozgattuk az országot, mint még soha (+videó)

Karácsonnyal való politikai vitájáról is beszélt a DK miniszterelnök-jelöltje.

Az előválasztás utolsó előtti estéjén az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt Dobrev Klára.

Ráczné Földi Judit meggyanúsításával kapcsolatban a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje elmondta: a politikus közjegyző által hitelesített dokumentumokat nyújtott be az OEVB-nek, amelyek alátámasztják az igazát.

Hozzátette: nem igazán örül annak, amikor etikai vizsgálatokkal próbálják meg kizárni egymás jelöltjeit a versenyből.

Úgy véli: az jó, hogy minden nyilvánosságra kerül, különösen ha az az igazság, a választók pedig majd eldöntik, hogy kire szavazzanak.

Amíg nem bizonyosodik be valakiről, hogy valami becstelenséget követett el, addig

„nem kell ezt a kizárósdit játszani”

— fogalmazott. Azzal kapcsolatban, hogy rekordszámú szavazó vett részt eddig az előválasztáson, azt mondta: ebből is látszik, hogy

„úgy megmozgattuk az országot, mint még soha”,

épp ezért nem baj szerinte, ha néha előjönnek a viták. Szöllősi Györgyi a miniszterelnök-jelölti vitáról is kérdezte Dobrev Klárát, felemlegetve, hogy Karácsony Gergely ott azt vetette fel: feles többséggel változtatni az alaptörvényen hasonló lenne ahhoz, amit Orbánék csinálnak. A politikus elmondta:

Esze ágában sincs ugyanazt csinálni, mint Orbán Viktor, hiszen Orbán lebontja a jogállamot, ők viszont visszaépítik.

„Egyszerűen nem látok más forgatókönyvet”

— mondta Dobrev. Hozzátette: Karácsony Gergellyel valódi politikai különbség van kettejük közt, hiszen Karácsony a győzelem után előrehozott választásokról beszél, amennyiben nem fogadná el a parlament a költségvetést egy kormányváltás után.

Dobrev Klára elmondta: az sem lehet, hogy még egyszer egypárti alkotmány legyen, abban minden pártnak benne kell lennie. Úgy véli: ez az egész arról szól, hogyan bontják majd le a kétharmadot.

„Szerintem az alaptörvény nem alkotmány, hiszen nem felel meg a tartalmi követelményeknek sem”

— fogalmazott. Leszögezte: kormányváltás akár vitasorozatot is indít ebben a témában, hogy beszéljék meg, hogyan lehet ezt végrehajtani.

Szerinte azért fogott össze az ellenzék, hogy nagy politikai bázist teremtsen.

„Ami a kormányzás minőségét illeti, semmit nem tudnak felmutatni, ezért marad a gyűlöletpolitika, csak ebből az embereknek már elegük van”

— mondta.

A videót itt tudod megnézni:

 

Valódi Hírek