Dobrev Klára gratulált a német választásokat megnyerő szociáldemokratáknak

Európa-párti koalíció vezeti majd az új német kormányt.

„A Demokratikus Koalíció gratulál a Szociáldemokrata Pártnak németországi választási győzelméhez. Örömmel nyugtázzuk, hogy mindenképpen Európa-párti koalíció vezeti majd az új német kormányt”

– írta közleményében Ara-Kovács Attila, a DK európai parlamenti képviselője.

Mint ismeretes, Németországban vasárnap tartották a szövetségi parlamenti választást, amelyet az összesített szavazatok alapján a szociáldemokrata SPD nyert 25,7 százalékkal. Míg a leköszönő Angela Merkel pártja, a kereszténydemokrata-keresztényszociális CSU-CDU az eddigi legrosszabb eredményét érte el: 24,1 %-kal a második helyen végzett.

„Abban érdekeltek, hogy jövőre az új, immár demokrata magyar kormány helyreállítsa és megerősítse kapcsolatát Németországgal, amelyet az Orbán-rezsim brutálisan megrongált az utóbbi években”

– tette hozzá Ara-Kovács.

A DK EP-képviselője szerint a párt miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára levélben is gratulált Olaf Scholznak és a német szociáldemokratáknak a győzelemhez.

„Okkal bízhatunk, hogy az európai értékekért az eddiginél erőteljesebben kiálló kormány fogja vezetni Németországot. Ez Európa, így ez Magyarország érdeke is” – írta Ara-Kovács.

.

 

Valódi Hírek