DK: Ha Orbánék megfeszülnek, akkor is ellenállunk, hogy a Fudan kiszorítsa a Diákvárost a Nagyvásártelepről (+videó)

Reagáltak Palkovics László nyilatkozatára.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter pénteken a Világgazdaságnak adott interjújában beszélt arról, hogy nem csak a Budapest-Belgrád vasútvonal, hanem a Fudan Egyetem megépítéséhez is ragaszkodnak, ami a tervezett Diákvárost szorítaná ki a hajdani Nagyvásártelep helyéről

– idézte fel Gy. Németh Erzsébet, a DK újbudai országgyűlési képviselőjelöltje a Manhalter Dániellel közös sajtótájékoztatóján.

A Fudan Egyetemről nyilatkozva az innovációs és technológiai miniszter ugyanis kijelentette:

„A két projekt elfér egymás mellett úgy, hogy a Diákváros 8 ezres férőhelye nem sérül”.

Palkovics szerint azért módosítottak a koncepción és cserélt helyet egymással a Fudan és a Diákváros, mert a IX. kerület és a fővárosi önkormányzat közölte, hogy nem adják el a Csepel-Szigetcsúcson lévő, egyébként nem számottevő méretű telkeiket a Fudan Egyetem megépítéséhez.

„Ezért azt mondtuk, hogy akkor a Diákváros kapjon helyet az északi részen, és ha valóban fontos a számukra a fejlesztés, adják ehhez a területeiket. Ha így sem állnak kötélnek, akkor csak a levegőbe beszéltek és ezt rendezzék el a budapesti egyetemistákkal” – mondta a miniszter a VG-nek.

Gy. Németh ezzel kapcsolatban a tájékoztatón arról beszélt, a Fudan Egyetem a tervezett Diákvárost szorítja ki az egykori Nagyvásártelepről.

„A DK a kezdetek óta tiltakozik a kínai kémképző ellen, kezdeményeztük azt is, hogy ha nem épül Diákváros, akkor ne legyen Budapesten 2023-ban atlétikai VB sem”

– mondta a humán területekért felelős főpolgármester-helyettes.

„Orbánék megfeszülnek, akkor is ellenállunk annak, hogy a Fudan Egyetem kiszorítsa a Diákvárost a Nagyvásártelepről! Nem fogjuk hagyni, hogy milliárdos vagyont ajándékozzanak csak úgy a Kínai államnak.

Mi, európai magyarok, a 2022-es kormányváltás után a Dobrev Klára vezette kormánnyal végre több, mint tíz év után olyan országot fogunk teremteni, ahol nem a keleti diktatúrákat kiszolgáló rendszer működik, ami egy demokratikus, európai köztársaság lesz”

– jelentette ki Gy. Németh.

Manhalter Dániel, a DK ferencvárosi és józsefvárosi országgyűlési képviselőjelöltje ezt követően arról beszélt, az elmúlt időszakban többször is felszólalt a Diákváros ügyében, szerinte ugyanis ez az a terület, amelynek reményei szerint jövőre már ő lesz a képviselője a parlamentben.

„Ezért is feltett szándékom, hogy minden eszközzel megállítsam a kínai kémképző idetelepülését. A magát családbarátnak nevező kormány keleti diktatúrák érdekeit szolgálja ki, miközben az itthoni felsőoktatásban hallgatók egyre nehezebb körülmények között élnek”

– mondta Manhalter, aki szerint ehhez képest Orbánék „egy köztudottan keményvonalas kínai intézményt hoznak Magyarországra”.

„Ferencváros és Józsefváros országgyűlési képviselőjelöltjeként mindent megteszek azért, hogy Magyarországon ne a kínai állam érdekei legyenek képviselve a magyar emberek érdekeivel szemben”

– jelentette ki a DK képviselője.

A teljes videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek