Fotóval: Mutatjuk, kivel bratyizott le Szijjártó az USA-ban

Trump vejével is hamar jóban lettek.

Közel húsz ország külügyminiszterével tárgyalt az ENSZ-közgyűlés miatt New Yorkban tartózkodó Szijjártó Péter, és közben találkozott Jared Kushnerrel is, aki Donald Trump volt amerikai elnök veje és tanácsadója.

A találkozóról maga a külügyminiszter számolt be a Facebookon. Szijjártó persze ezt is mézes-mázas szöveggel és képpel illusztrálta. A bejegyzésben kiemelte, hogy Trump elnöksége alatt

történelmi csúcspontjuk értek a magyar-amerikai kapcsolatok és emellett barátságok is épültek.

„Jared Kushnerrel, a korábbi elnök vejével és tanácsadójával is hamar barátságot kötöttünk és folyamatosan tartjuk a kapcsolatot.

Minden túlzás nélkül mondhatom, hogy Jarednek az egész világ hálás lehet, hiszen hosszú évtizedek reménytelenségét követően neki köszönhetően indultak el a megbékélés irányába mutató folyamatok a Közel-Keleten.

Az Ábrahám-megállapodások megteremtették a kölcsönös tiszteleten alapuló kapcsolatok létrehozását Izrael és az arab országok között. Kihasználva a New York-i tartózkodást, sort kerítettünk egy találkozóra.”

– fogalmazott Szijjártó.

A külügyminiszter egy videót is feltöltött a találkozó részleteiről. A fő téma Magyarország, illetve Közép-Európa és a közel-keleti térség biztonsága volt.

Leszögezte: a magyarok továbbra is támogatják a Kushner-féle Ábrahám-megállapodásokat. A találkozón erről volt szó, hogyan fogják a megállapodások gondolatiságát tovább vinni.

Szijjártó egyébként szerdán a CNN-nek adott interjút, ahol az őt kérdező riporter rendesen megizzasztotta, amikor a magyar homofób pedofiltörvényről kérdezte. Erről itt írtunk részletesen.

Valódi Hírek