„Ön engem pedofilnak tart?” — Rendesen megizzasztotta a CNN riportere Szijjártó Pétert (+videó)

A külügyminszternek fel kellett kötnie a gatyát.

A CNN a melegellenes törvényről, Magyarország és az Európai Unió kapcsolatáról, illetve a jövő évi választásokról is kérdezte Szijjártó Péter a CNN, az errő készült videót a külügyminiszter Facebook-oldalán osztotta meg.

A riporter Richard Quest úgy vezette fel a beszélgetést, hogy az Unió viszályba került egyik tagjával, jelesül Magyarországgal, majd elmondta: az EU több milliárd eurót tart vissza a magyar jogállamiságot érintő problémák és a melegellenes törvény miatt.

A nyíltan meleg Quest hozzátette: ő olvasta a törvényt, amely elvileg a gyerekek védelméről szól, és tiltja a 18 év alattiak hozzáférését a homosze×uális tartalmakhoz. Első kérdése úgy hangzott:

„Miniszter úr, Ön ugyanolyan jól tudja mint én, hogy én meleg vagyok, így rám is vonatkozik ez a törvény.

Ön engem ped0filnak tart?”

Szijjártó azt felelte: tiszteli a tényt, hogy Quest elolvasta a jogszabályt, mivel eddig bárkivel is vitázott erről, senki nem olvasta el.

„Én tisztelem azt az életmódot, amelyet ön választott”

— fogalmazott a miniszter, hozzátéve, hogy a jogszabály is tiszteletben tartja minden felnőtt ember döntését.

Ezután arról beszélt, hogy a törvénynek két része van, az egyik a ped0fíliával összefüggésben elkövetett bűncselekmények büntetéséről szól, a másik pedig szerint azt biztosítja, hogy

„megvédjük a gyermekeinket, a gyermekeink sze×uális orientációjával kapcsolatos nevelés kizárólagos joga a szülőké”.

Quest ezután azt feszegette, hogy a beleegyezési korhatár Magyarországon 14 év, azaz a törvény kimondja, hogy

akik már négy éve gyakorolhatják ezeket a cselekményeket, erről szóló tartalmat nem láthatnak.

Szijjártó próbált terelni, de végül azzal próbálta megoldani a helyzetet, hogy a magyar törvények szerint a felnőtté válás kora a 18 év,

„ezért mondja ki ez a jogszabály azt, hogy 18 éves korig a szülők kizárólagos joga a gyerekek szexuális orientációra vonatkozó nevelése”.

Hozzátette: 18 éves kor felett semmi köze az államnak ahhoz, ki mit csinál.

A riporter kitért Ursula von der Leyen kemény bírálatára, amely szerint a törvény „szégyen”, majd megkérdezte Szijjártót, hogy vajon az EU tanácsadói és szakértői miért tévednek?

Szijjártó elmondta, komoly vitában állunk az „országok egy csoportjával” és szerinte az a „szégyen”, ahogy von der Leyen beszél a magyar jogalkotásról.

„Amikor azt mondja, hogy nem lesz kompromisszum ebben a kérdésben, akkor egyetértek vele. Semmiféle kompromisszumot nem kötünk ebben, függetlenül attól, hogyan zsarolnak bennünket az európai források visszatartásával, amelyeket ki kellene fizetni Magyarország számára.”

— fogalmazott.

Az ellenzéki előválasztásról is szó esett, amellyel kapcsolatban a külügyminiszter azt mondta: nem aggódnak amiatt, hogy az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltet állít. Hozzátette: az embereknek szerinte arról kell majd dönteni, hogy visszatérünk-e a 2010 előtti időszakhoz, amikor

„az ország eladósodott, magasak voltak az adók és a munkanélküliség az egekben volt, vagy pedig folytatni akarják azt, ami 2010 óta zajlik, amikor gazdasági rekordokat döntünk, amikor teljes körű foglalkoztatás van az országban és amikor a családokat támogatjuk”.

A riporter az interjú végén meghívta Szijjártót és feleségét vacsorára:

„Nagyon várom, hogy

Budapesten is találkozhassak Önnel a férjemmel együtt,

amikor is meghívom vacsorázni Önt és a kedves feleségét”

— mondta.

Valódi Hírek