Teljesen lepadlóztak a magyar diplomaták: Rogán Antal kiadta nekik az ukázokat a 2022-es választásokkal kapcsolatban

Példátlan beszédet tartott.

Kőkemény kampányeligazítást tartott Rogán Antal a nagyköveteknek szokásos augusztus végi értekezletükön — írta meg kedden a Népszava. Ezen a lap szerint azért is döbbent meg minden résztvevő, mert az évi két értekezlet egyáltalán nem erről szokott szólni.

A lap több, egymástól független forrásra hivatkozva azt írta: Rogán Antal a 2022-es választás fideszes szempontjairól tartott eligazítást a döbbent diplomatáknak.

A magyar diplomaták évi két alkalommal gyűlnek össze a Külgazdasági- és Külügyminisztériumban, hogy az aktuális nemzetközi politikai kérdésekről beszéljenek, illetve hogy meghallgassák a kormány illetékeseit, továbbá különféle szakértőket arról, hogyan befolyásolják a magyar diplomáciát az aktuális nemzetközi folyamatok.

A legutóbbi, augusztus 23-i értekezleten Szergej Lavrov orosz külügyminiszter volt a díszvendég.

Rogán az orosz külügyér után tartott beszédet, de a diplomaták legnagyobb döbbenetére nem nemzetközi politikai kérdésekről kezdett beszélni, hanem, ahogy fogalmaztak,

„olyan eligazítást tartott, mintha a Fidesz kampányszervezőinek beszélt volna”.

Egy forrás arról is beszélt a lapnak, hogy mit kell majd a kampányban sulykolni a választóknak, illetve hogy akárki is lesz majd az ellenzéki miniszterelnök-jelölt, mindenkire fel vannak készülve.

Rogán állítólag a „hazai és a nemzetközi baloldalról” is beszélt, abban a kontextusban, hogy attól Magyarországot meg kell védeni.

Hozzátette: a 2022-es választások szoros eredményt hozhatnak, de ők optimisták.

A lap forrásai szerint ez a beszéd teljesen példátlan volt, még csak hasonló sem hangzott el ilyen értekezleten.

(kiemelt kép: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs )

Valódi Hírek