Botrány: Kövér elnémította Arató Gergely mikrofonját, amikor arról beszélt: Kukába fogják hajítani a NER alaptörvényét (+videó)

Nagyon ideges lett a bajszos házmester.

Előttünk fekszik immár az ötödik felhatalmazási törvény. Indoklása szerint azért van rá szükség, mert fokozottan védekezni kell az új vírusvariánsok ellen.

A járvány terjedése tagadhatatlanul gyorsul, ám ez a kormányt eddig egyáltalán nem zavarta, hiszen a meglévő felhatalmazás ellenére is korlátozás nélkül lehetett részt venni a foci EB-n, a tűzijátékon, az Eucharisztikus Kongresszuson vagy éppen a Vadászati Világkiállításon.

Úgy látszik, ez egy nagyon jól nevelt vírus”

– kezdte napirend előtti felszólalását a Parlamentben Arató Gergely, a DK országgyűlési képviselője.

A politikus szerint a felhatalmazási törvény arra kell, hogy azzal élve „kidömperezzék a közpénzt a költségvetésből”.

Hozzátette, miközben a kormány sportcélokra naponta 592 millió forint, egyházi célokra pedig naponta 496 millió forint jutott a költségvetési előirányzatokon felül, addig az egészségügyre 167 millió forintot fordítottak.

„Ennyit a járványügyi védekezésről”

– összegezte Arató Gergely, aki szerint az általános tanulság az, hogy

a kormány több mint másfél éve tartja fent a jogállamon, alkotmányon kívüli jogrendet.

A DK-s képviselő elmondta, az, hogy a jelenlegi jogszabályok szerint az állam lehallgathat bárkit azt mutatja, hogy „az önök Alaptörvénye egy fabatkát sem ér”.

„Ennek az alaptörvénynek egyetlen célja van: hogy az önök hatalmát és a korlátlan lopását biztosítsa és garantálja”

– jelentette ki Arató Gergely.

„Éppen ezért legyen világos, Dobrev Klárának és a Demokratikus Koalíciónak nem fog megremegni a keze akkor, amikor a kukába kell hajítani ezt a törvényt”

– hangsúlyozta a politikus, hozzátéve, nem fogják hagyni, hogy a kormánypártok a kétharmados jogszabály mögé bújjanak.

„Ha a nép egyértelműen ítéletet mond önökről és erről az alaptörvényről, akkor a Dobrev Klára vezette demokrata kormánynak lesz bátorsága és ereje arra, hogy széttörje azokat a bilincseket, amelyekkel önök akadályozzák a népakarat érvényesülését”

– mondta Arató.

A képviselő szerint alkotmányellenes és nem fenntartható az, ha Polt Péter azért lehet „örökre bebetonozott legfelsőbb ügyész”, hogy a Fidesz hatalmát védje.

„Ha a Költségvetési Tanácsnak azért adtak vétójogot, hogy a Parlament ne tudjon dönteni, akkor az alkotmányellenes és nem fenntartható.

Ha a Médiatanácsot azért betonozták be, hogy az önök megszállása fennmaradhasson, akkor ez alkotmányellenes és nem fenntartható”

– tette hozzá Arató.

A DK-s képviselő beszédét ekkor Kövér László házelnök szakította félbe azzal, hogy

kikapcsolta a mikrofonját.

Kövér szerint ugyanis Arató eljutott arra a pontra, ami „átlépi az alkotmányosság határát”.

Arra szeretném felhívni a figyelmét, ne lépje át a Büntető Törvénykönyv tényállásainak határát, mert az, amit ön mond, az alkotmányos rend elleni – egyelőre csak – uszítás, és nem szeretném, ha szervezkedéssé fajulna”

– mondta Kövér László.

A házelnök szerint a Parlament falain kívül elfogadható, hogy ilyesmiről beszéljenek, „mert szólásszabadság van”, de a képviselő ezt nem teheti meg az Országgyűlés előtt, mert elveszi tőle a szót.

Kövér ezt követően visszaadta a szót Aratónak.

A DK-s képviselő felszólalását azzal zárta, amikor fellép a hatalom megragadására vonatkozó törekvéssel szemben, akkor törvényi kötelességével és jogával él.

Arató Gergely teljes felszólalását itt tudod visszanézni:

Valódi Hírek