Burkoltan lediktátorozta Orbánt az amerikai szenátor, Szijjártó Péter őrjöng

Romney ráadásul republikánus.

A fejlett világ egyik legkevésbé szabad országa nem lehet példa az Egyesült Államok előtt — mondta Mitt Romney republikánus szenátor az amerikai alkotmány napján tartott ünnepi beszédében szombaton Magyarországról.

Romney arról beszélt, hogy egy „prominens tévés személyiség” (Tucker Carlsonra gondolt, de a nevét nem mondta ki) nemrég követendő példának állította be Orbán Viktort.

„Orbán cenzúrázza a médiát az országában, figyelmen kívül hagyja a népakaratot, saját magának és cimboráinak halmoz fel vagyont.

Magyarországot a fejlett világ egyik legkevésbé szabad, legkevésbé demokratikus országaként rangsorolják”

— fogalmazott a utah-i szenátor.

Szijjártó Péter vasárnap reagált Romney szavaira Facebookoldalán.

A magyar külügyminiszter azt írta:

„Mitt Romney durva támadást indított

a sajtószabadság és a demokrácia ellen.

Azért bírált egy amerikai televíziós újságírót, mert elmondta a saját véleményét Magyarországról, amely történetesen nem esett egybe a liberális mainstream hazánkkal szembeni hazugsághadjáratával.

A kormányt pedig azzal vádolta, hogy a népakarattal szemben kormányzunk. Holott a népakarat a választáson fejeződik ki, márpedig mi egymás után háromszor kaptunk kétharmados felhatalmazást. Egy olyan választási rendszerben, ahol mindenkinek egyenlő súlyú szavazata van, függetlenül a lakóhelyétől.

Demokráciát és sajtószabadságot féltő NGO-k, ébresztő!”

 

Valódi Hírek