Elindult Orbán angol nyelvű hírlevele, ami egy svéd alsónadrágmárkára emlékeztette a Politicót

Tízből kettesre értékelték a miniszterelnök hírlevelét.

Hétfőn elindult Orbán Viktor első angol nyelvű hírlevele, a The Viktor Brief – írja a 24.hu. A lap szerint az újonnan induló hírlevelet a miniszterelnök nem nagyon reklámozta, arról ugyanis csak onnan lehet tudni, hogy a Politico is közzétette az oldalán.

A magyar kormányfő hírleveléről szóló értékelésében a Politico azt írja, annak címéről elsőként egy „svéd fehérneműmárka jutott eszükbe.

A „Viktor Brief” ugyanis többféleképpen is értelmezhető: egyrészt jelentheti azt, hogy „Viktor röviden”, viszont azt is, hogy „Viktor alsónadrágja”, hiszen a brief szó alsónadrágot, de a kissé magasszárú, női bugyikat is jelent angolul.

Így a Politico szerint Orbán hírlevelének címe akár egy skandináv alsónadrágmárka neve is lehetne.

Orbán Viktor hírlevele.

A politikai szakportál által 10-ből kettesre értékelt hírlevél – mint írják – valójában egy promóciós újságnak tűnik, amiben az összes link Orbán weboldalára mutat, és csak kevéssé szerepelnek benne új, exluzív és a miniszterelnök által is beígért háttérinformációk.

Helyette azzal a felütéssel indul, hogy

a bevándorlók nem Szerbiában vagy Magyarországon, hanem Németországban akarnak élni, így mi valójában Európát, és különösen Németországot védjük.

A 24.hu szerint Orbán hírlevele hetente fog megjelenni, és a feliratkozáskor ki lehet választani, melyik országból olvasnánk a gondolatait.

(24.hu/Politico nyomán)

Valódi Hírek