Meghalt Póka Egon, a magyar blues legendás alakja

Halálhírét lánya közölte.

68 éves volt korában halt meg a legendés zenész, aki régóta súlyos májproblémákkal küzdött.

Póka Egon legnagyobb sikereit a Hobo Blues Band tagjaként érte el: a zenekarban 1978-tól 1993-ig tizenkét lemezen játszott, köztük a legsikeresebben, az 1984-ben megjelent dupla albumon,

a Vadászaton,

amelynek zenéjét Tátrai Tiborral közösen jegyzi. 2009 és 2011 között, a zenekar utolsó korszakában ismét játszott a HBB-ben, és az elmúlt években is többször színpadra lépett Földes László Hobóval.

1997-től 2009-ig a P. Mobil tagja volt (három lemezen szerepelt), utána saját formációja, a Póka Egon Experience vezetője lett.

Alapítója, igazgatója volt a budapesti Kőbányai Zenei Stúdió művészeti szakképző iskolának. 2003-ban Kőbánya díszpolgára lett, 2012-ben megkapta a Magyar Érdemrend tisztikeresztjét, 2019-ben Máté Péter-díjat vette át.

„Az állam által finanszírozott rendezvényeken ne legyen playback. Ha már közpénzt használunk, akkor azoknak az embereknek adjuk oda, akik létrehoznak valamit”

– nyilatkozta Póka korábban arról, hogy a kőbányai önkormányzat elfogadta azt az indítványát, hogy élőzenét játszanak a közpénzből megrendezett koncerteken.

(via MTI)

Valódi Hírek