Hajmeresztő indoklással kapott kitüntetést a propandamédia az Országgyűlésben

Kabaré.

Csütörtökön rangos kitüntetéseket kapott a fideszes média két zászlóshajója, a TV2 és az Origo. A kormánypárti médiumok az Országgyűlés döntése alapján a Kommunikációért Nívódíjakat vehették át.

A rendezvényen Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese mellett Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, valamint Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsának elnöke mondott köszöntőt.

A kapott elismerés az Érték és Minőség Nagydíj egyik legmagasabb rangú kitüntetése, a Kommunikációs Nívódíj.

A kitüntetéseket az Országház felsőházi termében vehették át az illetékesek. A díjakat Farkas Sándortól vette át az Origo főszerkesztője, Gábor László és a gazdasági rovat vezetője, Juhász Péter.

A megítélt díj indoklása szerint

az elismerést a kiemelkedő tájékoztató tevékenységért (kapta a portál — a szerk.),

amelyet a kiváló minőségű értékek, azon belül az Érték és Minőség Nagydíj pályázati rendszer népszerűsítése érdekében végez„.

Az Origo mellett a TV2 Hírigazgatóságát is kitüntették. Ők gyártják a Tények című, legkevésbé sem tényszerű propagandahíradót, amely

esetenként a helyreigazításokat sem közli a hazugságok és valótlanságok után. A médium sokszor veszít sajtópereken is.

A szintén kormánypárti Metropolt és a közmédiához tartozó Kossuth rádió szerkesztőségét is nívódíjjal jutalmazták. Az Origo és a Metropol a kormánypárti médiumokat összefogó Közép-európai Sajtó és Médiaalapítvány berkeibe tartozik.

(Media1 nyomán)

Valódi Hírek