FRISS: Lemondott a botrányt botrányra halmozó fideszes polgármester egy kulcspozícióról

Hónapok óta fogyott körülötte a levegő.

Facebook-bejegyzésben közölte Németh Szabolcs sümegi ellenzéki politikus, hogy lemondott Végh László, Sümeg kormánypárti polgármestere a körzet Kistérségi Társulásának elnöki posztjáról. A lemondás szeptember 13-án lép hatályba.

A lemondás okai között szerepel, az élettársának hamis érettségivel történő foglalkoztatása, a 2.068.440 forintra felemelt fizetése, az EFOP-os eszközbeszerzési pályázat nyomán indult minisztériumi eljárás és rendőrségi nyomozás!” — adta hírül Németh. Bejegyzése végén az ellenzéki politikus arról írt, van értelme küzdeni az ilyen politikusok ellen.

Korábban már számos alkalommal beszámoltunk a sümegi városvezető körül tornyosuló botrányokról. Tavasszal kiderült, hogy a Sümegi Járóbeteg Szakellátó Központ vezetőjének — aki történetesen Végh felesége — hamis az érettségije, emiatt pedig vizsgálatot indított a nő első diplomáját kiadó győri Széchenyi István Egyetem.

Végh László körül nem ez volt az egyetlen botrány: a Pénzügyminisztérium idén 120 millió forint visszafizetésére kötelezte a települést a pályázati pénzek jogtalan felhasználása miatt. A polgármester pert indított a döntés ellen, azonban veszített.

A polgármester és felesége sokáig nem vállalta a felelősséget a botrányokért, mindketten a pozíciójukban maradhattak. Azonban a Fidesznek egyre kellemetlenebbek lettek a tornyosuló botrányok, és a felelősség ostora a körzet kormánypárti országgyűlési képviselőjén, Fenyvesi Zoltánon csattant. Helyette minden bizonnyal Navracsics Tibor indul a tapolcai választókerületben.

(Németh Szabolcs/Facebook/Nyugati Fény)

Valódi Hírek