Dobrev Klára egészségügyi szervezetekkel találkozott: 2022 után lesz önálló Egészségügyi Minisztérium (+videó)

Rendbe teszik az egészségügyet.

„Arra készülök, hogy a kormányváltás után azonnal hozzákezdünk az egészségügy rendbetételéhez. Ma egészségügyi szervezetek képviselőivel találkoztam, hogy átbeszéljük a legfontosabb feladatokat.” — írta Dobrev Klára Facebook-oldalán pénteken.

A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje Dr. Komáromi Zoltánnal és Dr. László Imrével közösen jelentette be:

2022 után lesz önálló Egészségügyi Minisztérium, növelni fogják egészségügyi kiadásokat valamint az egészségügyben dolgozó orvosok, ápolók, háziorvosok számát is.

„A koronavírus-járvány reflektorként világított rá arra, hogyan omlott össze a magyar egészségügy és mindaz, amit a kormánynak kellett volna tennie, hogy az egészségügy képes legyen megbirkózni a járvánnyal”

— kezdte Dobrev Klára a sajtótájékoztatót, kiemelve, hogy több mint 30.000 honfitársunk halt meg a vírusban, miközben sokukat meg lehetett volna menteni.

Ennek oka az volt, hogy nem volt elegendő ember, aki meggyógyítsa őket — fogalmazott.

Hangsúlyozta: a magyar egészségügynek sok egyéb mellett

az egyik legnagyobb problémája a létszámhiány.

Ezért egyeztetett pénteken Dobrev Klára, Dr. Komáromi Zoltán és Dr László Imre az egészségügyben dolgozók képviselőivel.

„Én kormányzásra készülök”

— mondta a politikus, hozzátéve, hogy pontosan ezért örült annak, hogy két kollégája és párttársa (akik mindketten orvosok) a következő hetekben-hónapokban segítségére lesz abban, hogy a szakmával közösen kidolgozzák: hogyan lesz majd jobb az egészségügy a kormányváltás után.

Dr. Komáromi Zoltán elmondta:

öt egészségügyi szervezet fogadta el a meghívást az egyeztetésre,

ahol elmondták a véleményüket a mai egészségügyről. Általános problémának tartják minden területen a bérkérdést, illetve a humán erőforrás hiányát.

Szervezeti átalakításokra is szükség lesz

— mondta Komáromi, hangsúlyozva, hogy ha még néhány ezer dolgozó elhagyná az egészségügyet, akkor nagyon nagy bajban lenne az ország. A DK célja ezért az, hogy a kormányváltás után a szakmai érdekvédelmi szervezetekkel egyeztetve ezeket a problémákat meg tudják oldani.

Dr. László Imre hangsúlyozta: nem lehet egy-egy tetszetős megoldással elkendőzni a lényeget. Emlékeztetett, hogy a járvány miatt sokezer műtétet halasztottak el, képtelen várakozási időkkel kell számolni.

Hozzátette: úgy véli, Dobrev Klára kiválóan látja az egészségügy problémáinak lényegét, ezért kiváló miniszterelnök válhat belőle.

A videót itt tudod megnézni:

 

Valódi Hírek