Demeter Szilárd tovább feszíti a húrt: A kommunistázás után le is nácizta az ország legnagyobb művészeit

Gondolta, most már kimaxolja a dolgot.

Beszámoltunk arról, hogy Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum igazgatója kedden a Mandineren osztotta meg véleményét azokról a civil művészekről, akik részt vettek az ellenzéki előválasztás kampányvideójában.

A videóban szereplő neves művészekről, így Csákányi Eszterről, Cserhalmi Györgyről, Gálvölgyi Jánosról, Gerendás Péterről, Kulka Jánosról vagy Szinetár Dóráról a PIM-igazgató többek között úgy fogalmazott:

Van egy rossz hírem a kommunistákba oltott liberálisok utóvéd-csapata számára: nem a jobboldaltól kell tartaniuk”.

Farkasházy Tivadar hosszú írásban reagált Demeter vállalhatatlan kijelentéseire, amit szintén szemléztünk. Az írásban a humorista senkinek nevezi Demetert, felhívva a figyelmét arra, hogy a tizedét sem tette le az asztalra annak, amit azok az emberek, akiket pökhendi módon bírál.

Demeter Szilárd a Mandiner hasábjain Helyreigazítás címmel feszíti tovább a húrt: pénteken újabb írása jelent meg — vélhetően az őt ért kritikákra is reagálva –, amiben fenntartja korábbi véleményét, hozzáfűzve, hogy a „zsebnácikat” kihagyta a felsorolásból.

Ironikus módon még Aczél Györgyöt is emlegeti a dolgozatban, amelyben azt írja: többen felhívták a figyelmét, hogy téved az előválasztási klippel kapcsolatban, mivel

kihagyta a „zsebnácikat”.

„Elnézve az előválasztási jelöltlistát és az így összeálló szivárványkoalíciót, igazat kell adnom nekik. Tehát helyesen így hangzik: a zsebnácikat keblükre ölelő kommunistába oltott liberálisok utóvédcsapata”

— írja, hozzátéve, hogy a többit fenntartja.

„Ha egy esetleges ellenzéki választási győzelem esetében Magyarországon is teret nyer a nyugati országokban egyre erősödő újmarxista őrület, akkor az új undokak elsődleges célpontjai nem a jobboldaliak lesznek, hanem azok, akik hatalomra segítették őket”

— fogalmaz, majd — vélhetően az őt korábbi írása miatt ért kritikákra reagálva hozzáteszi:

„A jóeNberkedő gondolatrendőrség eddigi tevékenységét Aczél elvtárs irigykedve nézi Sztálin oldalán.

Ennek tapsolnak a klipben szereplők.

Lelkük rajta. Én szóltam”.

Valódi Hírek