„Öngyilkos nem lehetek, családos ember vagyok” — Bepöccent Marco Rossi az Andorra elleni vb-selejtező után

Hiába nyert Andorra ellen a magyar válogatott, a szövetségi kapitány nem volt elégedett a játékosok hozzáállásával.

Szinte kötelező volt a győzelem a törpeállam ellen, a magyar válogatott mégis csak egy góllal, 2–1-re, verte meg Andorrát.

Marco Rossi a meccs után nem örült, inkább hangott adott annak, hogy elégedetlen volt a játékosok attitűdjével.

A szövetségi kapitány a mérkőzést követő sajtótájékoztató elején még higgadtan beszélt, aztán jöttek a furcsa mondatok.

Rossi nyilatkozatát teljes egészében közöljük:

„Az első félóra után joggal gondolhattuk, hogy eldőlt a mérkőzés, mert addig nagyon jól játszottunk, több helyzetünk is volt, de 30 perc után úgy kezdünk játszani, mintha elfelejtettük volna, mi történt Anglia ellen.

Azon a meccsen az 55. percben – miután gólt kaptunk – kezdtük elfelejteni, amit taktikailag megbeszéltük. A csapat most is tudta, mit kell tennie, de hogy ezt miért nem tették meg a játékosok, azt át fogjuk beszélni.

Nem lehet négyszer-ötször úgy érkezni a tizenhatoson belülre, hogy nem tudjuk kihasználni a lehetőségeinket. Túl sokszor hibáztunk az ellenfél tizenhatosán belül, olyan hibák is becsúsztak, amik minket hoztak zavarba.

Fontos, hogy tisztázzuk, ki az, aki ki hajlandó végrehajtani az utasításaimat. A következő mérkőzés után nem akarom azt hallani, hogy miért hívtam be őt és őt, őt pedig miért nem. Azért, mert nem teljesíti, amit elvárok. Három nap telt el az Albánia elleni meccs után.

Nem érdekel, hogy a klubok mit várnak el a játékosoktól. Persze, tudom, hogy oda is tartoznak és ezt tiszteletben kell tartani, de a válogatott edzőtáborában nem az egész napjukat kell ennek szentelni. Itt azzal kell foglalkozni, amit én mondok.

Vagy megteszik, amit kérek, vagy nem hívom be őket, vagy én távozom.

Ha bárki azt hiszi, hogy ügyesebb lett az utóbbi néhány napban, mint bármelyik topjátékos, akkor téved. És itt nem felelősöket keresek, hiszen én vagyok ennek a hajónak a kapitánya. Nem teljesítettünk jól, ezért én vagyok a felelős. De ha kritizálják a csapatot,

csak akkor védem meg a játékosaimat, ha teljesítik, amit elvárok tőlük. Valakinek vállalnia kell a felelősséget.

Ami a szurkolókat illeti, úgy hiszem, nagyszerű hangulatot teremtettek. Sajnálom hogy az utolsó 15 percben izgulniuk kellett, hogy Andorra ne találjon be, és ez elfogadhatatlan. Egészen más hozzáállásra volna szükség, máshogy kellett volna viselkednünk a pályán.

Hat nap alatt megváltoztak a dolgok, fordult egyet a világ. Mi voltunk a nagy hősök, pedig hányszor mondtam, hogy két lábbal álljunk a földön… Most pedig jogosan ér minket kritika. Hívjunk be olyanokat, akik korábban itt voltak? Azt hívom be a keretbe, aki megfelelő, nemzetközi szinten is helytálló teljesítményt tud nyújtani. Szép kis születésnap… (a szövetségi kapitány csütörtökön ünnepelte az 57. születésnapját, a szerk.)

Három évvel ezelőtt, szeptemberben úgy érkeztem ide, hogy a Nemzetek Ligája harmadik divíziójában szerepelt a válogatott, most az elsőben vagyunk. Kijutottunk az Európa-bajnokságra, amit soha nem hősiesnek, inkább méltónak aposztrofáltam, mert elértük, hogy nem kell szégyenkezniük a szurkolóknak.

Ami viszont most történt, amiatt szégyellem magam. Mit mondjak? Öngyilkos nem lehetek, családos ember vagyok.

Tudjuk, hogyan kell játszani nagy csapatok ellen. Kérem, ne kérjék, hogy támadófutballt játsszunk Anglia ellen. Andorra ellen megvoltak a lehetőségeink, de pocsék volt a helyzetkihasználásunk. Többet hibáztunk, mint a három Eb-meccsünkön összesen. És ma Andorra volt az ellenfél…

Lehet, nincs elég figyelem és koncentráció, illetve volt, aki elfáradt. Szalai Attila például sokat hibázott, de ő mindenhol 90 percet játszik, a klubjában és itt is. Erős, alázatos, jó képességei vannak, de neki is ki kell pihennie magát.”

(via Index)

Valódi Hírek