Orbánék törvényt módosítottak, hogy titokban adhassák oda a kaszinókat újabb 35 évre a haveroknak

Amíg mi nem figyeltünk, leosztották a lapokat.

Egy törvénymódosítással lehetőség nyílt arra, hogy a 2024-ig tartó kaszinókoncessziókat újra kiadja az állam, ezt pedig titokban meg is tették: újabb 35 évre kapott koncessziós jogot a Las Vegas kaszinókat üzemeltető cég.

A művelet annyira titokban zajlott, hogy a Telex is csak egy olvasói levélből értesült róla. A Szerencsejáték Felügyelet oldalára valóban kikerültek az eredmények.

Az LVC Diamond Játékkaszinó Üzemeltető Kft. által üzemeltetett Las Vegas kaszinócsalád régen Andy Vajna tulajdonában volt, most

Garancsi Istváné (60 %) és Szalay-Bobrovniczky Kristófé (40%).

A Telex felhívja a figyelmet, hogy a 35 éves koncesszió hatalmas üzlet, mivel a kaszinók (az Atlantis, az Atrium Eurocenter, a Corvin Sétány, a Sofitel, illetve a Tropicana kaszinók) éves szinten 10 milliárdos nyereséget termelnek.

Az LVC Diamond 2015-ben elnyert koncessziói 2024 végén jártak volna le, de a 2021-es költségvetést megalapozó törvényjavaslat több paragrafusa érintette a kaszinó- és szerencsejátékpiacot, így sejthető volt, hogy a kormány ezzel még a 2022-es választások előtt kezd valamit.

A törvény egy passzusa szerint

„a megbízható szerencsejáték-szervezővel

nyilvános pályázat kiírása nélkül is

megköthető a szerződés”,

az ilyen szereplők ajánlattételi eljárás keretében jelentkezhetnek ismételten a koncesszióért.

 

Valódi Hírek