DK: Dobrev Klára jövőre véget vet Orbán és Kásler kudarcos oktatáspolitikájának (+videó)

A párt szerint nem a pedagógusok ellenőrzésére, hanem az alapvető problémák megoldására van szükség az oktatásban.

„Az Orbán-kormány újabb bürokratikus terheket akaszt a pedagógusok nyakába. Nem elég, hogy az új Nemzeti Tantervből kell tanítaniuk –, amellyel egyébként jelentős részük nem ért egyet. Nem elég, hogy ehhez csak rossz minőségű tankönyvek készültek el.

Orbánék most arra készülnek, hogy az úgynevezett komplex ellenőrzéssel sújtják a pedagógusokat, ami nem jelent mást, mint hogy bürokratikus szabályok szerint értékelik az iskolákat, és megvonják a maradék autonómiájukat is”

– mondta Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese és oktatási szakpolitikusa a hétfői tájékoztatóján.

„A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a kormány újabb bürokratikus félelemhadjáratának megint a túlhajszolt és Orbánék által többszörösen megalázott tanárok lesznek a szenvedő alanyai.

Ahelyett, hogy az oktatás valódi problémáit oldanák meg”

– tette hozzá a politikus, aki szerint nem bürokratikus ellenőrzésre, hanem az alapvető problémák megoldására lenne szükség.

„Arra, hogy gyermekközpontú tananyag kerüljön az iskolákba, hogy megfelelő fizetést kapjanak a pedagógusok és az oktatásban dolgozó szakemberek. Arra van szükség, hogy helyreállítsuk az oktatási intézmények autonómiáját”

– mondta Arató, aki szerint az új intézkedéssel nem fog javulni az oktatás színvonala, hanem még több energiát vonnak el a valódi oktató-nevelő munkától.

„Orbán és Kásler saját kudarcos oktatáspolitikájukat is az intézményvezetők és az oktatók nyakába próbálják varrni, de jövőre ennek is véget vetünk:

a Dobrev Klára vezette új, demokratikus és európai nemzeti egységkormány vissza fogja adni a pedagógus szakma becsületét, és erkölcsileg és anyagilag is el fogja ismerni azok munkáját, akik egész életüket a jövő generációk oktatásának és nevelésének szentelték”

– közölte a párt frakcióvezetője.

A teljes videót itt tudod megnézni:

Valódi Hírek