Tarlós meghálálja Karácsonynak a díszpolgári címet: Infantilisnek nevezte a kitüntetőjét

Ismét nekiment utódjának.

Kemény hangvételű interjú jelent meg a Demokrata nevű kormánypárti lapban Tarlós Istvánnal. A volt fideszes főpolgármester ebben becsmérlő szavakkal illette Karácsony Gergelyt és városvezetői tevékenységét.

Tarlós szerint a jelenlegi városvezetést időhúzás jellemezte, ami átváltott kapkodásba. Elmondta, nem érti, miért húzta a Fővárosi Önkormányzat a Lánchíd és a Blaha Lujza tér felújítását, hiszen a terveket Tarlósék készen nyújtották át a városvezetés számára. Ezt azon beruházásokról mondta, amelyeket 9 évnyi városvezetés alatt sem valósított meg a Fidesz vezette testület.

Tarlós arról is beszélt, hogy az ellenzéki városvezetés részéről a hajléktalanok védelme mindössze „a verbális demagógia része volt„. Ezen a ponton láthatjuk a cikk egyik igen pikáns részét, amikor

az interjút készítő újságíró kérdés helyett egyetértő válasszal reflektált Tarlósra, miszerint „ellepték a fővárost” a hajléktalanok.

Ez a szerkesztői hozzáállás egyébként a teljes cikk során tapasztalható.

A korábbi városvezető azt is kifejezte, ellentmondásosnak tartja, hogy a 14 éven aluliak ingyenes utazását szeptember 2-án bevezették, miközben eddig a város válság miatti működésképtelenségéről beszéltek az illetékesek. „A hirtelen bejelentés, hogy a BKK egy nap alatt felkészült erre az ingyenességre, miközben

eddig azt hajtogatták, hogy minden fillérért kénytelenek lehajolni, egyenesen infantilis

— mondta.

Az ellenzéki összefogásról is kifejtette a véleményét. Elmondta, őt „a nagy elődök népi demokráciájára” (értsd: a kommunista diktatúrára) emlékezteti az összefogott pártok demokráciafelfogása.

„Ha kormányra kerülnének, nem értelmezhető, hogyan volnának képesek vezetni az országot. Nem is szólva a minket követő generációk jövőjét érintő legfontosabb kérdésekben képviselt hajmeresztő nézeteikről” — mondta Tarlós.

Valódi Hírek